Nosalty Logó

Spárgakrémleves 10.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
doritol
Spárgakrémleves 10.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 287 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1147 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 287 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1642.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1022 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    873 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1766 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2490 micro
Összesen 1147 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tisztított spárgáról levágjuk a fejrészeket kb. 25 mm hosszan. Egy kis edényben enyhén sós vízben főzzük a fehér spárgafejeket 12 percig. A tűzről levéve, félretesszük levesbetétnek.
  2. A spárgaszárakat felvágjuk kb. 30 mm-es darabokra, és egy kis lábasban 2 csésze sós, cukros vízben 15 percig főzzük.
  3. Egy 2 literes lábasban felolvasztjuk a vajat, átforrosítjuk rajta a lisztet, majd felöntjük húslevessel és a tejszínnel. Habverővel simára keverjük, beleöntjük a megfőtt spárgaszárakat a főzővizével együtt, és 10 percig lassan forraljuk.
  4. Amennyiben szükséges, sóval utánaízesíthetjük a levest, és a végén összeturmixoljuk az egészet.
  5. A felmelegített spárgafejeket elosztjuk a tányérokba, és rámerjük a forró sprárgakrémlevest.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 92
  • Össznézettség: 77481
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 20.

Ajánló

Készíthetjük zöld spárgából is, ezt nem kell megtisztítani, elég ha alposan megmossuk. A spárgafejeket csak 2 percig kell főzni sóval és kevés szódabikarbónával, és tálalásig le kell hűteni hideg vízzel. (A többi megegyezik ez előbbiekkel.) Érdekes ízkombinációt kaphatunk, ha a kétfajta levest egy tányérba merjük :).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

doritol 15 recept

Nagyon finom, gyors és egészséges leves. Laktató, így utána valami kis könnyű másodikat javasolnék!

Hozzászólások

pihepot

Köszönöm, nagyon finom lett! Zöld spárgából készítettem, a színe is gyönyör? volt.

Törölt felhasználó

Többször is elkészítettek ezt a levest. Picit alakítottam a recepten, mert nem piritom meg a lisztet a vajon, hanem a tejszínhez keverem, ehhez hozzáöntöm a húsleveslét, és ez a keveréket öntöm rá a felolvasztott vajra. Soha sem lesz csomós vagy nehéz a levesem! Imàdjuk, amikor csak kapok spárgát mindig megf?zöm!

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm, finom lett. Fehér spárgából készítettem.

soriandi

Nálunk is zöld spárgából készült és nagyon nagyon fincsi lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.