Nosalty Logó

Spárga holland szósszal és sonkával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
joeanne
Spárga holland szósszal és sonkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 415 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 831 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 64 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    814 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1592 micro
Összesen 415 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2273.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    1629 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3183 micro
Összesen 831 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 64 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát odatesszük főni egy kis cukorral, sóval, 1 ek olivaolajjal és egy kis borssal.
  2. A burgonyát megfőzzük sós vízben.
  3. A vajat megolvasztjuk egy kis lábasban.
  4. A tojássárgáját a vízzel, citromlével, sóval, borssal és cukorral gőz fölött habverővelkrémessé verjük.Vigyázzunk, mert hamar becsomósodik.
  5. Ha jó krémes, a gőzről levéve csurgatva a vajat folytonos keverés közben, lassan hozzáadjuk.
  6. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8416
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 16.

Ajánló

Akinek nem jön be a holland szósz, a recepjeim között van egy citromszósz, azzal is finom. A főtt sonka helyett anyósom füstöltet is szokott tenni, vagy egy szelet rántott húst. A szószt mégegyszer megmelegíteni nem lehet, mert összecsomósodik!!!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

joeanne 17 recept

Itt a tavasz, a spárgaszezon, ki kell használni! Minálunk ez hagyomány. Én a legszívesebben a spárgát spárgával enném. 

Hozzászólások

Csanna

hali! Az alapanyagok kozul hianyzik a vaj, mennyi kell belole?

Katalin

Ezt a vaj mennyiséget sosem tudjuk meg :(

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek