r
Nosalty Logó

Sült radicchio

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gréti
Sült radicchio
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A radicchiohoz

Összesen 158 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A radicchiohoz

Összesen 631 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A radicchiohoz

Összesen 74 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    541 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15583 micro
Összesen 158 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1728.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62333 micro
Összesen 631 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7399 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

A radicchiohoz

Elkészítés

A radicchiohoz

  1. A sütőtálat kikenjük olívaolajjal, belefektetjük a tisztított, keresztbe felszeletelt radicchiot.
  2. Megszórjuk a szeleteket reszelt parmezán, zsemlemorzsa és aprított petrezselyem keverékével, sózzuk, borsozzuk, chilizzük és meglocsoljuk még olívaolajjal.
  3. Így mennek az előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 10-15 percre, vagy ameddig a saláta még nem barnul meg teljesen, viszont a teteje szépen megpirul.
  4. Feltétként akár főzeléken, vagy burgonyapürén, hummusz mellé, és köretnek, egy szelet hús vagy hal mellé, vagy csak magában tapasként is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 283
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saláta sütve? Igen, a radicchio így a legfinomabb. Aki nem hiszi, próbálja ki!

Hozzávalók

A radicchiohoz

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek