Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spanyol burgonyarolád

Spanyol burgonyarolád
Spanyol burgonyarolád
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még az Anyukám tette el nekem ezt a receptet néhány éve, a Tina magazinból. Most akadt csak a kezembe, de szinte azonnal elkészítettem ezt a gusztusos köretet!:)
 

hozzávalók / 4 adag

A roládhoz

A tálaláshoz

ajánlat

1. A fenti recept bőséges adag 4 személyre. Mi csak ketten voltunk erre a zöldséges finomságra, így másnapra megmaradt a fele. A krumplipüré másnaposan már nem az igazi, így mindenképpen át akartam sütni a roládokat. Először szendvicssütőben próbálkoztam.
Szendvicssütő olajozott háromszögeibe formáztam a felszeletelt burgonyaroládot és jó pirosra sütöttem. (Minden egyes sütés elött olajoztam a sütőt.) Óvatosan kiemeltem, mert amíg forró, könnyen törik. Petrezselyemmel tálaltam. Gusztusos és finom lett, csak borzasztó lassan sült, így volt időm továbbgondolni...

2. A roládot ujjnyi vastagon felszeleteltem. Golyókat formáltam belőle úgy, hogy igyekeztem a tölteléket a gombócok közepén tartani és körbe krumpliréteggel fedni. Bepaníroztam, végül szezámmagban is megforgattam. Forró olajban, hirtelen kisütöttem. Kép itt!
Petrezselyemmel fogyasztottuk.
A családomnak ebben a formában ízlett a legjobban!:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozom, nagyobb darabokra vágom, és sós vízben puhára főzöm.
  2. Közben a szalonnát apróra felkockázom. A csiperkét felszeletelem. A paprikákat csíkokra, a vöröshagymát meg a paradicsomot apró darabokra vágom.
  3. Az olajban megpirítom a szalonnát. Hozzáadom a zöldségeket és puhára párolom. Reszelt fokhagymával, ételízesítővel, bazsalikommal, rozmaringgal és borssal ízesítem.
  4. A főtt burgonyát kevés vajjal összetöröm.
  5. A krumplipűrét egy konyharuha felén egyenletesen eloszlatom. A ruha másik felével betakarom. Ujjnyi vastagra, kb. 25x40 téglalappá nyújtom, majd kitakarom.
  6. Eloszlatom rajta a zöldséges keveréket, és a konyharuha segítségével feltekerem.
  7. Kb. fél órára hűtőszekrénybe teszem, hogy "megszilárduljon".
  8. A burgonyaroládot felszeletelem, petrezselyemmel díszítem.
  9. A tartármártást külön kínáljuk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 779
elküldve: 3
receptkönyvben: 403
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: köretek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Töltött burgonyatekercs

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mikyvi
mikyvi Sat, 2014-04-26 11:30

Ha hidegtálnak szeretnéd, szerintem szuper az eredeti recept, én a sütöbe tenném: a kruplipürét elkeverve tojással, kevés liszttel, pici vajjal, majd amikor megpirult, rátennék egy tejfölös-tojásos-reszelt sajtos keveréket és azt is rápirítanám ;))

hollyhobbie
hollyhobbie Tue, 2011-11-15 08:51

Szia!

Elolvastam a receptet, és ahogy a végére értem 1 szó jutott eszembe--------> PANÍR :)
Szerinted ostobaság lenne bepanírozni ezt a finomságot? :/
Mert a panírral, krumplikrokett hatást érnék el, belül meglepivel :)

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Fri, 2012-03-23 11:17

Szia!
Nagyon tetszik ez a recept. Ki fogom próbálni. A panír ötlet is jó hozzá, főleg, ha szeletelve "rántom ki" :), viszont anélkül is hosszadalmas egy kicsit, szóval először anélkül kerül a terveim szerint asztalra. :)
Üdv, WM

695
burgonya 1.2 kg
bacon 15 dkg
csiperkegomba 15 dkg
csemegekukorica 15 dkg
piros kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
ételízesítő 1 ek
bazsalikom 1 ek
rozmaring 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
tartármártás 3 dl