Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós-töltött napraforgó

Sós-töltött napraforgó
Sós-töltött napraforgó
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy oldalon bukkantam eme kitűnő finomságra. Kerti partin mindenki falta, hamar elfogyott.
Ebből az adagból 2 nagy napraforgó lesz.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Kelt tészta rajongóknak!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapanyagait kenyérsütőgépbe tesszük, ott dagasztatjuk, kelesztjük. (Természetesen, aki nem rendelkezik a géppel, kézzel is elkészítheti.)
  2. Közben a töltelékhez a sonkát apró kockára vágjuk, adjunk hozzá pár kanál tejfölt, apró kockára vágott hagymát, ízesítsük sóval, borssal. (Kenhető legyen és annyi, hogy két lapot be tudjunk fedni vele.)
  3. A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, 2-3 mm vékony kör alakúra nyújtjuk őket.
  4. Sütőpapíros tepsire helyezünk egy kört, megkenjük a fele töltelékkel, szélét ne nagyon, majd tegyük rá egy másik kinyújtott kör lapot. (Majd a másik két lappal és töltelékkel is így járjunk el.)
  5. Egy poharat lisztezzünk meg, s tegyük a kör közepére, de ne szakítsa át a tésztát.
  6. Csíkozzuk fel a tésztát 16 részre a körig bevágva, majd minden csíkot tekerjünk meg kétszer-háromszor.
  7. Fél órát pihentessük, majd egy egész tojással kenjük meg és díszítsük lenmaggal, napraforgómaggal, mákkal.
  8. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 25-30 percig süssük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 694
elküldve: 30
receptkönyvben: 328
elkészítve: 20/28
Facebookon megjelent: -

szakács

biribarika

Mióta szakács: 2011.02.04.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós napraforgó, magvas kelt tészta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jucmok
Jucmok Tue, 2017-04-25 14:25

Szuper recept, köszönet érte! Aki eddig megkóstolta, az ámulat után csak jókat tudott róla mondani. :) Pizzás töltelékkel szoktam elkészíteni (paradicsomszósz, sonka, olívabogyó, hagyma, aszalt paradicsom, sajt), ez vált be a legjobban. :)

csordaszakácsa
csordaszakácsa Sat, 2014-01-11 20:44

Sziasztok.
Nálunk is a család kedvence lett. Én például házi vastagkolbászt tettem a töltelékbe, szuper ízt adott neki. Sokszor el készítettem és a siker nem maradt el.

JucusH
Jucush / JucusH Tue, 2013-08-20 07:45

Köszönöm ezt a fantasztikus receptet, én kerti partikra sütöttem meg változó töltelékkel.Volt, hogy túró is került bele, medvehagyma stb. Amilyen mutatós, olyan egyszerűen elkészíthető. Minden alkalommal legalább két pasi küldte a párját a receptért. Köszi

sutimami
sutimami Sun, 2012-12-30 18:16

Kedves biribarika!

Most találtam meg a napokban ezt a szuper receptet, szilveszterre kerestem valami különleges dolgot...Hát, ez valami fantasztikus!!!!!!!

nagyon szép lett, és nagyon-nagyon finom...remélem, holnapra nem szárad meg nagyon, letakartam, és hideg helyen van....Isteni recept, köszönöm szépen!!!!

Kellemes szilveszteri szórakozást, és BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!!! ÜDV. ERIKA

nbeatrix
nbeatrix Thu, 2011-10-13 23:11

Ez tényleg egy fantasztikus recept! Amilyen bonyolultnak tűnik (fotó alapján), olyan egyszerűen elkészíthető. Nagyon látványos, és finom. Büszke voltam magamra amikor elkészült, olyan szép lett, és ami a legfontosabb; mindenkinek ízlett :)
Üdv: Bea

Fonyó
Fonyó Thu, 2011-07-21 16:37

Pár nap alatt már harmadszorra sütöttem,ma maradék milánói szósszal töltöttem és így is szuper lett.Én a teljes kiőrlésű tönkölylisztet használom hozzá,és oliva olajat.Így is gyönyörű lesz a tészta.Most már csak a töltelékek számát kell gyarapítani és megvan itthon a napi pékáru.

Fonyó
Fonyó Sun, 2011-07-17 09:57

Sziasztok!!!Megsütöttem,és valami mennyei lett!!Eddig még nem használtam a kenyérsütőt dagasztásra és kelesztésre,én botor pedig mennyi időt megspóroltam vele.A töltelékbe nem tettem husit a nagy meleg miatt,viszont jól megfokhagymáztam.Extra gyorsan elfogyott,legközelebb süthetem a dupláját!!!Csak ajánlani tudom,és a szemnek is élvezet mert gyönyörű!!!

Fonyó
Fonyó Sun, 2011-07-03 19:18

Ez valami gyönyörű,muszáj lesz megsütnöm!!!!!Köszönöm a receptet!!

Szeva50
Szeva / Szeva50 Sun, 2011-07-03 18:04

Kedves Biribarika! Igaz, hogy Limara sem írja a töltelékhez a mennyiséget, de Te légy szíves oszd meg velünk, hogy mennyi sonkát használtál. A többivel már lehet alkalmazkodni. (Nem mindegy, hogy 10 dkg vagy 40 dkg a sonka). Köszönettel: Éva

400
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
joghurt 140 g
napraforgó olaj 3 ek
1.5 teáskanál
cukor 1 ek
víz 1.8 dl
élesztő 2 dkg
sonka 10 dkg
tejföl 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
vöröshagyma 1 kis db
tojás 1 db
lenmag 1 ek
napraforgómag 1 ek
mák 2 dkg