Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskesajtos cannoli

Kecskesajtos cannoli
Kecskesajtos cannoli
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Chili & Vanília oldalán olvastam ezt a kiváló receptet, és nem tudtam neki ellenállni. Csak a képzeletünk szab határt, hogy mi mindennel tölthetjük meg ezt az ízben gazdag, illatos tésztát.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához:

  • 3 ek durvára vágott dió
  • 13 dkg frissen reszelt parmezán
  • 15 dkg tönköly fehérliszt
  • 11 dkg hideg vaj
  • 1 kk chilipehely
  • 1 kk frissen őrölt bors
  • 2 tk apróra vágott rozmaringlevél
  • 1 kk só
  • 1/2 kk cayenne bors

Krémhez:

  • 20 dkg kecskesajt
  • 2 dl tejszín
  • só (opcionális)
  • 1 kk frissen őrölt bors
  • nagy csipet frissen reszelt szerecsendió
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • kakukkfű
  • bazsalikom
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat robotgépben összegyúrjuk, ha szükséges, 1-2 ek hideg vizet adunk hozzá. Kb. 6 cm átmérőjű rudat formálunk belőle, és fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztából 0,5 cm-es szeleteket vágunk, melyeket hosszában ovális formává kinyújtunk 2-3 mm vékonyra, és körbetekerjük vele a cannoli sütőformát. (24 db lett ebből a mennyiségből, 11 cm-es formát használva.)
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe felállítva tesszük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 12-13 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, csak akkor húzzuk le a formáról.
  4. A krém összeállításához a tejszínt felverjük, sózzuk (de nem feltétlenül), borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, friss citromhéjat reszelünk bele, majd beletördeljük a kecskesajtot, és robotgéppel összekeverjük.
  5. A krémet habzsákba töltjük. Előtte a krémet tovább ízesíthetjük csíkokra vágott bazsalikomlevéllel, kakukkfűlevelekkel. Az így kapott könnyű krémet a cannolikba töltjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 160
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
kategória: sós süti
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olasz töltött ostya, kecskesajtos töltött roló, fűszeres kecskesajttal töltött ostya

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kószikószi
kószikószi Sun, 2015-08-02 13:36

hozzászóltam puff

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilllllziiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu4rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrre666666666777777777777888888888888888öööööööööööööööö999995555555555555555555555554435h7jmikloépáűűáélkjhgfghjkllkhgfghjkjdfghjkjhgfgkjhghjkjhgfghjkjhfghjkjhgfghjkléáááááélkjhgfdsssdfghjklélkjhgfdsssssssssdfgkllllllllllksdfgh