Ez a Stifado egy változata, ami nem tartalmaz fahéjat, ezért szerintem a magyar ízlésvilághoz közelebb áll. Az elkészítése sokáig tart, de a maratoni főzésért a végeredmény garantáltan kárpótolni fog.
Ez a Stifado egy változata, ami nem tartalmaz fahéjat, ezért szerintem a magyar ízlésvilághoz közelebb áll. Az elkészítése sokáig tart, de a maratoni főzésért a végeredmény garantáltan kárpótolni fog.
Ízlés szerint lehet sóval és borssal is ízesíteni, de szerintem a leveskockában lévő só elegendő, és a felhasznált fűszerek is harmonikus ízt adnak bors nélkül is.
Az eredeti recept szerint a krumplit bele kell főzni a Stifadoba fél órával azelőtt, hogy a hús megpuhulna. Nekem ezzel nem volt sikerélményem, mivel azt szeretem, hogy a végén szaftos marad, de nem túl híg. Ha ebbe a krumplit beleteszem, akkor az könnyen leég, ezért én inkább külön megfőzöm a krumplit, és csak egy kicsit összefőzöm, miután minden megpuhult. A képen töltött felfújt krumplival tálaltam, de más köret is tökéletes hozzá.
*hirdetés/ajánlat
Hozzászólások (2)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Zuzuka!
Ez bitang jó! Az első falat utáni spontán vélemény, ezért is vállalom. Salotta hagyma helyett vöröshagymát tettem bele, valamint konzerv pari helyett saját eltett fűszeres paradicsom sűrítményt, az eredmény így is lenyűgöző. Köretnek knédlit készítettem, ami már korábban tervbe volt véve, egyébként párolt marhahúshoz leginkább burgonya krokettet kedvelünk.
Köszönöm a receptet, mentettem és azt hiszem lesz még többször is napirenden.
üdv: Margó
Kedves Margó!
Örülök, hogy ízlett a Stifado. Mind a knédli, mind a krokett tökéletes választás szerintem. Jó kísérletezést a különböző variációkhoz.
Üdv, Zsuzsa