r
Nosalty Logó

Stifado fahéj nélkül

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Zuzuka
Stifado fahéj nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 404 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1613 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 404 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4864.1 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1812 mg
  • Nátrium
    2062 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1321.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12353 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 1613 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    728 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A salottahagymát és a fokhagymát apróra aprítjuk, és kb. 8-10 perc alatt olajon megdinszteljük. Egy külön edényben a húst bő zsiradékon kérgesre pirítjuk. Amikor a hús külső rétege elkezd megsülni, egybeöntjük a dinsztelt salottahagymával, amennyire lehet az olaj nélkül.
  2. A konzerv paradicsomot összeturmixoljuk, és a húsra öntjük. Hozzáadjuk a leveskockát és némi vizet, hogy ne legyen túl sűrű, és forráskor ne fröcsköljön. Feltesszük nagyon alacsony lángon főni, úgyhogy éppen csak forrjon. Közben hozzáöntjük a bort is. Bor helyett borecetet is használhatunk, de mivel mi szeretjük a vörösbort, én inkább bort használok.
  3. Amikor lassan elkezdett forrni, beletesszük a rozmaringot és a babérlevelet. Keverés nélkül kb. 15 percig főzzük, és amikor a fűszerek ízét már átvette a Stifado, akkor óvatosan kivesszük a fűszereket, mert ha tovább várunk, akkor a rozmaring szétesik, és esetleg a babérlevél is összetörik. Ha valamennyi rozmaring benne marad, az nem probléma, mert nem lesz zavaró.
  4. Addig főzzük alacsony fokozaton, ameddig a marhahús meg nem puhul. Ez kb. 2-3 óra.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1337
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 28.

Ajánló

Ízlés szerint lehet sóval és borssal is ízesíteni, de szerintem a leveskockában lévő só elegendő, és a felhasznált fűszerek is harmonikus ízt adnak bors nélkül is. Az eredeti recept szerint a krumplit bele kell főzni a Stifadoba fél órával azelőtt, hogy a hús megpuhulna. Nekem ezzel nem volt sikerélményem, mivel azt szeretem, hogy a végén szaftos marad, de nem túl híg. Ha ebbe a krumplit beleteszem, akkor az könnyen leég, ezért én inkább külön megfőzöm a krumplit, és csak egy kicsit összefőzöm, miután minden megpuhult. A képen töltött felfújt krumplival tálaltam, de más köret is tökéletes hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Stifado fahéj nélkül
Zuzuka 5 recept

Ez a Stifado egy változata, ami nem tartalmaz fahéjat, ezért szerintem a magyar ízlésvilághoz közelebb áll. Az elkészítése sokáig tart, de a maratoni főzésért a végeredmény garantáltan kárpótolni fog.

Hozzászólások (1)

dadimami

Kedves Zuzuka! Ez bitang jó! Az els? falat utáni spontán vélemény, ezért is vállalom. Salotta hagyma helyett vöröshagymát tettem bele, valamint konzerv pari helyett saját eltett f?szeres paradicsom s?rítményt, az eredmény így is leny?göz?. Köretnek knédlit készítettem, ami már korábban tervbe volt véve, egyébként párolt marhahúshoz leginkább burgonya krokettet kedvelünk. Köszönöm a receptet, mentettem és azt hiszem lesz még többször is napirenden. üdv: Margó

Zuzuka

Kedves Margó! Örülök, hogy ízlett a Stifado. Mind a knédli, mind a krokett tökéletes választás szerintem. Jó kísérletezést a különböz? variációkhoz. Üdv, Zsuzsa

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek