Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes zöldségszósz főtt marhahússal

Tejszínes zöldségszósz főtt marhahússal
Tejszínes zöldségszósz főtt marhahússal
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisunokám bébiétele adta ezt az ötletet, hogy én is készítsek püré állagú ebédet a családnak. Nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Krumplis knédlit ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

főzés

  1. Felszeleteljük a húst, meghámozzuk a zöldségeket, megmossuk, és lereszeljük.
  2. Egy fazékba tesszük a húst, a zöldségreszeléket, egész borsokat, babérlevelet, sót, cukrot, mustár, és a fél liter vízzel felöntjük. Puhára főzzük fedő alatt, mérsékelt lángon. Ha leforr a víz, és nem puha a hús, akkor lehet hozzáönteni még vizet.
  3. Amikor megpuhultak a hússzeletek, akkor kiszedjük, a babérleveleket és az egész borsokat is. Botmixerrel pürésítjük, és hozzáöntjük a főzőtejszínt.
  4. 1,5 dl vizet elkeverünk a liszttel, és hozzáöntjük a zöldségpüréhez. Hozzáadjuk a citromlevet, és ízlés szerint még lehet sózni, cukrozni.
  5. Főzzük még lassú tűzön 1-2 percig, és tálalhatjuk a hússzeletekkel.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 666
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

párolt marhahús tejszínes szószban, tejszínes zöldségpüré főtt marhahússal, főtt marhahús tejszínes-zöldséges mártásban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

877
marharostélyos 70 dkg
sárgarépa 50 dkg
fehérrépa 15 dkg
zeller 15 dkg
fekete bors 4 szem
citrombors 1 csipet
babérlevél 2 db
3 teáskanál
cukor 2 teáskanál
mustár 1 teáskanál
víz 6.5 dl
főzőtejszín 700 ml
citromlé 0.5 citromból nyert
finomliszt 2 csapott ek