Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-zöldséges burgonya-rakottas

Sonkás-zöldséges burgonya-rakottas
Sonkás-zöldséges burgonya-rakottas
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvét utáni sonka-eltüntető recept, mert amióta ketten vagyunk a papával, a sonka sem fogy el ugye. Ilyenkor a régi szép időkre gondolok, amikor a három tinédzser fiú mellett soha nem volt egy morzsa maradék sem. :o) Azóta már nekik vannak tinédzser fiaik, sőt az egyik hamarosan nagypapa lesz. Te jó ég, hogy elszaladt az idő!

hozzávalók / 4 adag

a rakottashoz

az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

a rakottashoz

  1. Egy kicsi tepsibe öntjük az olajat, erre karikázzuk rá a főtt burgonya felet és sózzuk meg. A következő réteg a sonka fele, falatnyi darabokra vágva. Fedjük be a kb. 2 cm darabokra vágott spárgával (rakjunk félre egy keveset a díszítéshez), a felkarikázott újhagymával meg a felaprított sült paprikával. A szósznak a felét kenjük a zöldségek tetejére.
  2. A sonka másik felét szórjuk a szószra, karikázzuk rá a burgonya másik felét, és sózzuk meg. Fedjük be felszeletelt paradicsommal, szinten sózzuk, majd a maradék szószt kanalazzuk a tetejére. Ha itt-ott kikandikál a zöldség alatta, az nem baj.
  3. Forró sütőbe rakjuk, és pirosra sütjük.

az öntethez

  1. A joghurtot keverjük ki a majonézzel, sóval, frissen reszelt szerecsendióval meg a fokhagymával. A citromlét apránként adjuk hozzá, attól függ, hogy milyen sűrűségűre szeretnénk az öntetet. Ha túl savanyúra sikerül, kevés porcukrot (1-2 teáskanál) adjunk hozzá.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 20x7 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 975
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsvéti maradékmentő rakottas

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

384
olívaolaj 1 ek
burgonya 50 dkg
főtt sonka 30 dkg
zöldspárga 20 dkg
újhagyma 3 közepes db
piros kaliforniai paprika 40 dkg
paradicsom 20 dkg
0 ízlés szerint
görög joghurt 1 dl
majonéz 8 dkg
0.5 kávéskanál
szerecsendió 1 csipet
fokhagyma 1 gerezd
citromlé 1 fél citromból nyert