r
Nosalty Logó

Rakott spárga paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Galenett
Rakott spárga paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 766 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3057 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 170 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 766 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    165.3 g

Zsír

  • Összesen
    162.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    723 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5028.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2166 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1157.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    753 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    1838 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1509 micro
Összesen 3057 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    286 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olívaolajon az összetört fokhagymát megforgatjuk, és hozzáadjuk a darált marhahúst. A marhahúst addig pirítjuk, míg barnás színe lesz (kevergetni kell, hogy ne álljon össze), és adunk hozzá sót, borsot, paprikát ízlés szerint. Egy kevés levet ereszt, és ebben a lében hagyjuk rotyogni 15-20 percig. Utána hagyjuk kihűlni.
  2. A rizst a dobozon lévő utasítás szerint megfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
  3. Paradicsomokat fél cm széles karikákra vágjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük. A tepsibe rakunk egy kevés olívaolajat, rászórjuk a rizst, arra szépen ráhelyezzük a paradicsomkarikákat, utána a húst egyenletesen eloszlatjuk rajta, arra tejfölt rakunk (a tejfölt előtte villával jól keverjük fel, mert jobban eloszlik, és krémesebb lesz), utána ráhelyezzük a spárgát és végül a kétféle sajtot ráreszeljük.
  5. A sütőben 20 percig sütjük. Nem kell lefedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2770
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott spárga paradicsommal
Galenett 6 recept

Szeretem a rakott dolgokat, mert könnyen elkészíthetőek, és olcsón kivitelezhetőek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek