r
Nosalty Logó

Rakott sütőtök ahogy fagyufa készíti

fagyufa
Rakott sütőtök ahogy fagyufa készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1049
Kalória
38.3g
Fehérje
60.3g
Szénhidrát
73.3g
Zsír
436.4g
Víz
429g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
12.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1049 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2383.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    1478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    436.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    1331 micro
  • β-karotin
    6804 micro
  • β-crypt
    5550 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 1049 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    293.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9534.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    5911 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    241.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1745.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4833 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    1243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1413 micro
  • α-karotin
    5324 micro
  • β-karotin
    27217 micro
  • β-crypt
    22199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1356 micro
Összesen 4191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    692 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát és sütőtököt meghámozzuk, nyersen 2-3 mm szeletekre gyaluljuk.
  2. A tojásokat keményre főzzük, és meghámozzuk.
  3. A kolbászt vékonyan szeleteljük.
  4. Tejfölt sóval és borssal összekeverjük, lényeges, hogy ez fog ízt adni az ételünknek, lehet nyugodtan túlsózni.
  5. Egy fedhető tűzálló tálat kivajazunk, majd a klasszikus módon rétegezzük bele az alapanyagokat, kezdés burgonyával, erre jön kolbász, tojás, és meglocsoljuk tejföllel, majd erre jön egy réteg sütőtök, amire csak a fűszeres tejfölt locsoljuk, majd burgonya, és mehet tovább a rétegezés, amíg az alapanyagok engedik...
  6. Zárás mozzanatai: ha lehet a legfelső réteg sütőtök legyen, csak a látvány miatt, majd felöntjük tejjel, ami éppen ellepi, és tetejére vajat szelünk.
  7. 180-200 fokon lefedve legalább 35-45 pecig főzzük, majd 10-15 perc alatt készre sütjük fedő nélkül. Amennyiben laktózmentes tejfölt és tejet használunk, laktóz allergiások is fogyaszthatják!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Imádom a rakott burgonyát, így mindig valamit alakítok rajta.

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek