r
Nosalty Logó

Görög rakott padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Görög rakott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1581.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    929 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16698 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 684 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    218.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6324.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    2305 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    1931 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1509.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    747 micro
  • α-karotin
    423 micro
  • β-karotin
    3715 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    66791 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 2735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3307 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes méretű lábosba öntsük az olajat, valamint a felkockázott paradicsomot. Miután szétmálott a paradicsomunk, adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt. Sózzuk, borsozzuk. 30 percig kevergetve pároljuk.
  2. Ezt követően szűrő segítségével szűrjük le a nedvét a paradicsomszósznak.
  3. Vágjuk karikákra a padlizsánt, és hagyjuk besózva egy fél órára. Papírtörlővel itassuk át ezután, és süssük ki a padlizsánkarikánkat.
  4. Miután ezzel is készen vagyunk, kenjük ki egy lábost vagy a jénai tálunkat, de ne csak az alját, hanem az oldalait is.
  5. Rakjuk le a padlizsánunkat. Egy sor padlizsán, rá paradicsomszósz, csipet oregánó, reszelt sajt és végezetül parmezán. És ugyanígy ismételjük. A lényeg, hogy a paradicsomszósszal és rá a sajtfélékkel végződjön a rakottasunk. Ne sajnáljuk az oregánót egyik sor paradicsomszósznál sem!
  6. Mehet is a lerbe sülni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14085
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 31.

Ajánló

Vörösborral vagy csak úgy magában habzsoljuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterránia a szájban! Mindenki oda volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek