Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög rakott padlizsán

Görög rakott padlizsán
Görög rakott padlizsán
95 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mediterránia a szájban! Mindenki oda volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vörösborral vagy csak úgy magában habzsoljuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy közepes méretű lábosba öntsük az olajat, valamint a felkockázott paradicsomot. Miután szétmálott a paradicsomunk, adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt. Sózzuk, borsozzuk. 30 percig kevergetve pároljuk.
  2. Ezt követően szűrő segítségével szűrjük le a nedvét a paradicsomszósznak.
  3. Vágjuk karikákra a padlizsánt, és hagyjuk besózva egy fél órára. Papírtörlővel itassuk át ezután, és süssük ki a padlizsánkarikánkat.
  4. Miután ezzel is készen vagyunk, kenjük ki egy lábost vagy a jénai tálunkat, de ne csak az alját, hanem az oldalait is.
  5. Rakjuk le a padlizsánunkat. Egy sor padlizsán, rá paradicsomszósz, csipet oregánó, reszelt sajt és végezetül parmezán. És ugyanígy ismételjük. A lényeg, hogy a paradicsomszósszal és rá a sajtfélékkel végződjön a rakottasunk. Ne sajnáljuk az oregánót egyik sor paradicsomszósznál sem!
  6. Mehet is a lerbe sülni.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 547
elküldve: 4
receptkönyvben: 247
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Pátmosz

Mióta szakács: 2011.03.08.
17 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos padlizsán rakottas, paradicsomos rakott padlizsán oregánóval

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kaboca81
Kaboca81 Sun, 2012-11-25 18:01

Nagyon finom lett. A férjem igényt tart rá máskor is. Magának is, és ha vendégek jönnek, akkor is. A sütés előtti lisztbe forgatás külön finommá teszi. Eddig így lett a legkrémesebb, pedig készítettem több módon is. Köszi

rfeher
rfeher Sun, 2012-01-22 23:45

elkeszitettem,koszonom a receptet,tenyleg finom.Csak egy baj volt,hogy a padlizsan elosutes kozben az osszes olajat beszivta,amit aztan kesobb a sutotalban mind kieresztette,igy kicsit tocsogott. Nem tudom hogy kellett volna maskepp?Tuti valamit rosszul csinalok az olajban sutesnel,mert mas nem panaszkodik.Tul sokaig hagyom benne talan? mert varom hogy picit kerge legyen..

IldiSK
IldiSK Sun, 2012-03-18 20:55

Szia rfeher, nekem akkor nem sziv fel sok olajat, ha:
1. nagyon keves olajat hasznalok = 1-2 kanal olaj az egesz serpenyobe
2. enyhen lisztbe forgatom sutes elott.
Az is fontos, hogy nagyon keves ideig susd csak, nem szabad sokaig az olajban hagyni.
Remelem ez segit..

rfeher
rfeher Mon, 2012-03-19 16:50

Szia.. koszonom a tanacsot, a belisztezest is ki fogom probalni.

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Mon, 2011-08-01 14:59

Kedvet kaptam a receptedhez. Csak annyit változtatok rajta, hogy teszek bele csirkemellet is. És csak mozzarellával csinálom. :) Biztos isteni lesz.

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2011-07-31 16:22

Szupeeeer!! Gorog is es padlizsan is, akkor csak valami nagyon finom kerekedhet ki belole. Pont tegnap vettem egy gigaszi meretu padlizsant, veszek meg hozza (a fele mar tegnap elfogyott..) es este megcsinalom! Koszi szepen!

684
paradicsom 2 nagy db
sűrített paradicsom 20 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
padlizsán 2 nagy db
finomliszt 1 csapott ek
sajt 20 dkg
parmezán sajt 6 dkg
oregánó 2 ek
napraforgó olaj 1.5 dl