Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-tökmagos bucik

Sonkás-tökmagos bucik
Sonkás-tökmagos bucik
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor meguntuk a sonkaevést, jöhetnek a különféle sült és főtt tészta variációk.
Tavaly is készítettem már ezeket a zsemléket, a sonkás kifliken kívül.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a puha vajjal, az élesztős tejjel, a tojással és 1 dl langyos vízzel (amiben a sót elkeverjük) jól kidolgozzuk, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  3. A tökmagot szárazon felmelegített serpenyőben megpirítjuk, majd felaprózzuk.
  4. Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket:
  5. A sonkát ledaráljuk.
  6. A hagymát felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük.
  7. A petrezselymet apróra vágjuk, a paprikát és a főtt tojást felkockázzuk.
  8. A sonkához adjuk a hagymát, petrezselymet, paprikát és a főtt tojást. Sóval, borssal és a tormával ízesítjük. A tojással és a tejföllel pedig lazítjuk, az egészet alaposan összedolgozzuk.
  9. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és beledolgozzuk a tökmagot. Kb. 30 x 30 cm-es lapra nyújtjuk, amit 4 x 4 db négyzetre vágunk.
  10. A tésztalapok közepére tölteléket halmozunk, és a négy sarkát összecsípve gombócokat formálunk belőlük.
  11. Kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk a bucikat, a tetejüket megkenjük az olajjal elkevert tojássárgával.
  12. 200 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 083
elküldve: 10
receptkönyvben: 411
elkészítve: 4/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: péksütemény
szezon: tavasz
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: kifli, burek, croissant, briós, zsemle, pita, bagel, édes leveles, hamburger-buci, perec

egyéb elnevezések

sonkás-tökmagos zsemlék, sonkás-tökmagos bukta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

psycheee
psycheee Fri, 2014-01-24 10:20

Szia! A 0,5 ml tej elírás, ugye? Inkább 0,5 dl.
Én teljes kiörlésű tönkölylisztből készítem el és isteni finom!
Köszi a receptet!

Muci
Muci / Muci Sat, 2011-11-26 16:38

Szia "mazsola999 " !
Nagyon szívesen. Gratulálok a sikeredhez.
Üdv.: Muci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-09 05:21

De jópofa kis recept! Már tudom mi lesz a maradék sonkából :) Köszi!

644
finomliszt 30 dkg
1.5 tk
élesztő 1.5 dkg
vaj 8 dkg
tökmag 2 ek
tojás 1 db
tej 0.5 dl
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
tojássárgája 1 db
főtt sonka 14 dkg
főtt tojás 1 db
vöröshagyma 1 kis db
petrezselyem 1 csokor
piros kaliforniai paprika 0.5 db
ecetes torma 1 ek
tojássárgája 1 db
tejföl 1 ek
bors 1 kk
1 kk
napraforgó olaj 1 ek