Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cipócskák Jolán konyhájából

Cipócskák Jolán konyhájából
Cipócskák Jolán konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek kelt tésztákat sütni, és a kenyérfélék is nagy kedvenceim.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk  a többi alapanyagot, és 5-6 percig robotgéppel dagasztjuk. Jól el kell dolgozni, hogy lágy ragacsos tésztát kapjunk.
  3. Letakarva - meleg helyen - kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. Deszkára tesszük a tésztát, és 8 egyenlő részre vágjuk.
  5. A darabokat újragyúrjuk (finoman), és formára igazítjuk (cipócska és császárzsömle formára).
  6. Sütőpapírral bélelt  tepsire  helyezzük a cipócskákat, melyeket  éles késsel bevagdosunk. Felvert tojással megkenjük, és szórjuk a számunkra megfelelő magokkal (mák, szezámmag, tökmag).
  7. Most bekapcsoljuk a sütőt, előmelegítjük. Ez idő alatt újrakelesztjük a tésztát!
  8. Szép pirosra sütjük. :-)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 509
elküldve: 4
receptkönyvben: 85
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: briós, kifli, bagel, zsemle, perec, édes leveles, hamburger-buci, burek, pita, croissant

egyéb elnevezések

magos zsömle, cipó mézzel, magos cipó

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Évike42
Évike42 Mon, 2015-04-27 19:24

Követtem a leírást, nagyon szuper lett, mindenkinek csak ajánlani tudom! Köszi!!

macska11
Sylvia / macska11 Sun, 2013-12-15 16:24

Szia !
Amikor hozzákezdtem ma reggel a recepthez, akkor egy kicsit megijedtem, hogy "lágy, ragacsos masszát" kell kapnunk, de úgy döntöttem, hogy pontosan azt és annyit teszek bele, amit írtál, és lesz ami lesz. Nagyon ragacsos massza nem lett, de mikor megsütöttem gyönyörűek lettek. A férjemnek is nagyon ízlett, szerinte olyan, mint egy finom pogácsa - ilyennek kell lennie ? Vagy ragacsosabban kellett volna ? Szóval lehet, hogy másmilyennek kéne lennie, de mivel nagyon finom, nekünk így tökéletesen megfelel :-D
Azért ha van valami ötleted, hogy kell-e valamit másképp csinálnom, írd meg légy szíves, mert cipósütésben igencsak kezdő vagyok /ha ez esetleg nem tűnt volna fel :-) /
köszi és szia
Sylvia

szuszi
Jolán / szuszi Mon, 2013-12-16 07:21

Kedves Sylvia!
Azért utaltam arra, hogy lágy ragacsos tésztát gyúrjunk, mert tapasztalataim szerint ahhoz, hogy szép magas foszlós, puha kelt tészák készítéséhez fontos a megfelelő kidolgozottság, a zsiradék valamint az, hogy megfelelő mennyiségű folyadékkal lágy tésztát kapjunk. Ha Neked finomak lettek a cipócskáid biztos vagyok benne, hogy elég lágy tésztával dolgoztál :-) Ugye milyen egyszerű volt a tészta elkészítése? ... Ebből a tésztából készíthetsz kisebb szaggatóval pogácsát is és bármilyen péksüteményt...de figyelj arra, hogy "lágy" legyen az a tészta...és akkor biztosan sikerül bármelyik kelt tésztád :-)
Jó sütögetést kívánok!
üdv Jolán

1026
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
kefir 1.5 dl
tojás 1 db
2 kávéskanál
méz 2 ek
napraforgó olaj 1 dl
tej 2 dl
mák 10 g