Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás uzsonna csavart

Burgonyás uzsonna csavart
Burgonyás uzsonna csavart
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zsemle hagyományos alakját cseréltem le erre a csavart formára. Férjem nagyon szereti a minden finomsággal megrakott szendvicseket, és a gyerekek is szívesen eszegetik a puha péksütit.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Egy krumplitörővel pépesre törjük.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral.
  3. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a maradék tejet és a tejfölt. Alaposan kidagasztjuk.
  4. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre vágjuk. Minden tésztát kb. 50 cm hosszú rúddá sodrunk. A rudakat középen U alakban behajtjuk.
  6. A két tésztaszálat egymáson körbe csavarjuk. A tészta alján a két szál véget összecsípjük, és alulra fordítjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsi fektetjük.
  8. A sütőt előmelegítjük. A csavarokat 20 percet hagyjuk kelni.
  9. Lespricceljük vízzel, megszórjuk szezámmaggal.
  10. 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
  11. Rácson hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 051
elküldve: 9
receptkönyvben: 470
elkészítve: 16/22
Facebookon megjelent: 1

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: pita, hamburger-buci, kifli, édes leveles, briós, croissant, zsemle, perec, bagel, burek

egyéb elnevezések

csavart kifli, burgonyás kifli, szezámmagos csavart

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cantatrice
Cantatrice Wed, 2020-01-15 19:11

Nagyon finom! A krumplitól pihe-puha a tészta másnap is. Rendszeresen sütöm.
A krumplifőzésből nem csinálok nagy faxnit, van amikor egyszerűen több krumplit főzök a levesbe és a végén kiszedek 150 grammot.
Örülök, hogy rátaláltam a receptre :-)

Babuci12345
Babuci12345 Tue, 2014-09-09 09:40

Kedves Andi! Szeretném megköszönni a receptet! Nagyon-nagyon finom! Már többször megsütöttem! Köszönöm!

72
72 Tue, 2013-09-10 16:43

Azt szeretném kérdezni hogy a burgonyát a levével együtt kell megtörni pépesre vagy a viz nélkül?
Bocsi de Nekem nem teljesen egyértelmü..
Szeretném elkésziteni majd. Nagyon guszták a kép alapján..

lina.hb
lina.hb Sun, 2016-01-03 13:56

Hát bizony én évek óta a burgonya levét használom tej helyett a burgonyás kelt tésztákban. Ekkor viszont kicsivel több olaj/zsír kell hozzá, mert a tejben lévő zsíradékot is pótolni kell

72
72 Thu, 2013-09-12 12:39

Köszönöm szépen a választ. Akkor már csak el kell Késziteni. :))

Habzsidőzsi
Habzsidőzsi Mon, 2013-09-09 21:12

Kedves Andi!

Egyszerűen csodálatosak! További hasonló remekműveket kívánok!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2013-09-09 19:23

Kedves Andi!
Egy újabb remekmű! Nagyon-nagyon szépek és hívogatóak ezek a péksütik, szinte érzem az illatukat. :)
Üdv: Fahéj

640
finomliszt 50 dkg
tej 2.5 dl
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
2 kávéskanál
napraforgó olaj 0.5 dl
tejföl 2 ek
burgonya 15 dkg
szezámmag 1 teáskanál