Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos tekercs

Rozsos tekercs
Rozsos tekercs
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újra kezdtem az otthoni kenyérsütést. Mégiscsak finomabb, mint a bolti kenyerek.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden szobahőmérsékletű hozzávalót dagasztógép táljába mérünk, és 8-10 perc alatt rugalmas tésztává gyúrunk.
  2. Fél órát pihentetjük, majd újra átgyúrjuk. Újabb fél órás kelesztés után olajozott munkalapon kinyújtjuk, szorosan feltekerjük,12 egyforma részre vágjuk.
  3. Vágott oldalával lefelé fordítva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, negyed órát pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15-17 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 x 2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 401
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: pita, kifli, édes leveles, briós, perec, bagel, croissant, zsemle, hamburger-buci, burek

egyéb elnevezések

rozsos zsemle

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

235
öregtészta 25 dkg
rozsliszt 25 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 25 dkg
víz 3 dl
görög joghurt 2 ek
1.5 teáskanál
lenmag 2 ek
szezámmag 3 ek
napraforgómag 2 ek
tökmag 2 ek
olívaolaj 1 ek
instant élesztő 7 g