r
Nosalty Logó

Sonkás-kecskesajtos rántotta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás-kecskesajtos rántotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 375 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 752 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 174 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 375 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1792.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    729 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1713 micro
Összesen 752 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 174 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat serpenyőbe tesszük, hozzáadjuka csíkokra vágott bacont, és a szintén csíkokra vágott főtt sonkát, a felkarikázott újhagymát, és az egészet pirítjuknéhány percig.
  2. A tojásokat egyenként felütjük, majd egy tálba téve villával összekeverjük, majd mikor a sonka és a hagyma is megpirult kissé, hozzáadjuka felvert tojásokat.
  3. Kissé megsózzuk, vigyázva, mert a bacon és a sonka is sós. Frissen őrölt borsot adunkhozzá, kissé összekeverjük, és készre sütjük.
  4. Mikor megsült, a kecskesajtot rámorzsoljuka még forró tojásra, meghintjükegy csipet pirospaprikával, és a tetejére pedig felaprított petrezselyemzöldet szórunk, és már tálalhatjukis ezt az egyszerű, de mégis különleges tojásrántottát. Gazdag, tápláló reggelivagy vacsoraként.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2287
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tojásrántotta a nagy kedvencek közé tartozik nálam. Rendkívül egyszerű étel, viszont nagyon tápláló, egészséges és persze finom. Jelentős fehérje, vitamin és ásványi anyag forrás. Szénhidrát tartalma szinte nulla, ezért közkedvelt a diétás étrendben. A tojásban lévő zsírsavak összetétele optimális, túlnyomórészt telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ami élettanilag nélkülözhetetlen. Nagyjából az összes létfontosságú vitamin megtalálható benne mint például: A, C, D, E, B-vitaminok, folsav és pantoténsav, a benne található ásványi anyagok: foszfor, cink, kalcium, kálium, vas, nátrium, szelén, magnézium. Fontos, hogy a tojások, amiket felhasználunk, friss, megbízható forrásból származó, lehetőleg tanyasi, szabadban kapirgáló tyúkoktól származzon. Ha nem áll módunkban ilyen tojások beszerzése, és csak a bolti kínálatra hagyatkozhatunk, akkor néhány szabályt tartsunk szem előtt. Vásárláskor, először mindig nézzük meg a tojás szavatossági idejének lejáratát. Nyugodtan nyissuk ki a dobozt ,és győződjünk meg róla, hogy nincs-e köztük törött darab.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek