Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-kecskesajtos rántotta

Sonkás-kecskesajtos rántotta
Sonkás-kecskesajtos rántotta
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tojásrántotta a nagy kedvencek közé tartozik nálam. Rendkívül egyszerű étel, viszont nagyon tápláló, egészséges és persze finom. Jelentős fehérje, vitamin és ásványi anyag forrás. Szénhidrát tartalma szinte nulla, ezért közkedvelt a diétás étrendben. A tojásban lévő zsírsavak összetétele optimális, túlnyomórészt telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ami élettanilag nélkülözhetetlen. Nagyjából az összes létfontosságú vitamin megtalálható benne mint például: A, C, D, E, B-vitaminok, folsav és pantoténsav, a benne található ásványi anyagok: foszfor, cink, kalcium, kálium, vas, nátrium, szelén, magnézium. Fontos, hogy a tojások, amiket felhasználunk, friss, megbízható forrásból származó, lehetőleg tanyasi, szabadban kapirgáló tyúkoktól származzon. Ha nem áll módunkban ilyen tojások beszerzése, és csak a bolti kínálatra hagyatkozhatunk, akkor néhány szabályt tartsunk szem előtt. Vásárláskor, először mindig nézzük meg a tojás szavatossági idejének lejáratát. Nyugodtan nyissuk ki a dobozt ,és győződjünk meg róla, hogy nincs-e köztük törött darab.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a csíkokra vágott bacont, és a szintén csíkokra vágott főtt sonkát, a felkarikázott újhagymát, és az egészet pirítjuk néhány percig.
  2. A tojásokat egyenként felütjük, majd egy tálba téve villával összekeverjük, majd mikor a sonka és a hagyma is megpirult kissé, hozzáadjuk a felvert tojásokat.
  3. Kissé megsózzuk, vigyázva, mert a bacon és a sonka is sós. Frissen őrölt borsot adunk hozzá, kissé összekeverjük, és készre sütjük.
  4. Mikor megsült, a kecskesajtot rámorzsoljuk a még forró tojásra, meghintjük egy csipet pirospaprikával, és a tetejére pedig felaprított petrezselyemzöldet szórunk, és már tálalhatjuk is ezt az egyszerű, de mégis különleges tojásrántottát. Gazdag, tápláló reggeli vagy vacsoraként.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 150
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
mikor: mindig, reggeli, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sonkás omlett, húsos rántotta kecskesajttal, kecskesajtos omlett

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

377
tojás 4 db
főtt sonka 2 dkg
bacon 1 szelet
újhagyma 1 db
petrezselyem 2 szál
kecskesajt 6 dkg
vaj 2 dkg
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 csipet
0 ízlés szerint