r
Nosalty Logó

Sonkás csirkekrokett

NS
Sonkás csirkekrokett
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1170
Kalória
23.4g
Fehérje
35.8g
Szénhidrát
103.2g
Zsír
67g
Víz
85.1g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 1170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 4680 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 1170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    413 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    133 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3416.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    1651 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    143.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    268.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    146 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 4680 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 347 kcal

Elkészítés

  1. A csirkehúst apró kockákra vágjuk, beszórjuk grillfűszerrel, borsozzuk, és kicsit állni hagyjuk.
  2. A vöröshagymát és az erőspaprikát felaprítjuk, a zsíron megdinszteljük, majd a fokhagymával együtt hozzáforgatjuk a húst, és készre sütjük.
  3. A sült húst aprítóba vagy húsdarálóba szedjük, és ledaráljuk. (Ha van maradék főtt vagy sült húsunk, akkor az első 2 lépést kihagyjuk.)
  4. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, elkeverjük, majd a tűzről levéve, apránként csomómentesre dolgozzuk benne a tejet. A mártást lassú tűzön besűrítjük.
  5. A sonkát és a petrezselymet apróra vágjuk, a szerecsendióval együtt hozzákeverjük a ledarált sült húshoz, majd az egészet beleforgatjuk a mártásba, ízlés szerint sózzuk, és jól összekeverjük.
  6. A csirkés masszát hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd kroketteket formázunk belőle, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 7 p

3 napja idő hiányában elkerültem a konyhát, de most végre volt időm kipróbálni egy receptet, amit egy újságban találtam. A olívaolajas-lisztes-tejes mártás nálam már akkor besűrűsödött, amikor még csak apránként kevergettem hozzá a tejet, és nem az előírt 2 dl, hanem legalább 4 dl tejet használtam. Gondolom, kissé púpozottabb kanállal sikerült belemerítenem a lisztbe, de szerintem ez nem volt baj, mert pont így kaptam azt a mennyiséget, ami kellett. Fogalmam sincs, miért kell annyit hűteni ezt a masszát (a recept még panírozás után is 1 óra hűtőzést írt), mert szerintem bőven elég neki 1 óra is. Egyébként húsból elbírna még többet is, akár 30 dkg-ot, vagy tehetünk bele még sonkát, esetleg párolt sárgarépát apró kockákra vágva. A recept szerinti mennyiségből 18 db krokett lett. Nagyobb étkűek esetén ez az adag 3 főre elegendő.

További receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...