Sonkás csirkekrokett
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 45% Zsír
-
50g csirkemellfilé60 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
34 kcal
-
13g sonka17 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
100g tej56 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 45% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
400g tej224 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 45% Zsír
-
14.9g csirkemellfilé18 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.1g mangalica zsír10 kcal
-
3.7g sonka5 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
29.8g tej17 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
7.4g zsemlemorzsa29 kcal
-
25.3g napraforgó olaj224 kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 103.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 854 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 413 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.8 g
Zsír
-
Összesen 413 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 191 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 133 g
-
Koleszterin 340 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3416.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 723 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 790 mg
-
Nátrium 1651 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 268.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 146 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 342 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 425 micro
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 30.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Hozzávalók
-
1 kis fej vöröshagyma
-
0.5 db hegyes erős paprika
-
4 ek olívaolaj
-
4 evőkanál finomliszt
-
4 dl tej
-
só ízlés szerint
-
1 db tojás
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
4 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A csirkehúst apró kockákra vágjuk, beszórjuk grillfűszerrel, borsozzuk, és kicsit állni hagyjuk.
- A vöröshagymát és az erőspaprikát felaprítjuk, a zsíron megdinszteljük, majd a fokhagymával együtt hozzáforgatjuk a húst, és készre sütjük.
- A sült húst aprítóba vagy húsdarálóba szedjük, és ledaráljuk. (Ha van maradék főtt vagy sült húsunk, akkor az első 2 lépést kihagyjuk.)
- Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, elkeverjük, majd a tűzről levéve, apránként csomómentesre dolgozzuk benne a tejet. A mártást lassú tűzön besűrítjük.
- A sonkát és a petrezselymet apróra vágjuk, a szerecsendióval együtt hozzákeverjük a ledarált sült húshoz, majd az egészet beleforgatjuk a mártásba, ízlés szerint sózzuk, és jól összekeverjük.
- A csirkés masszát hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd kroketteket formázunk belőle, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.
- Sütés ideje: 7 perc
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9200
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 08.
Ajánló
Fokhagymás tejfölt, sült krumplit, rizst, zöldségköretet vagy friss salátát kínálhatunk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
3 napja idő hiányában elkerültem a konyhát, de most végre volt időm kipróbálni egy receptet, amit egy újságban találtam. A olívaolajas-lisztes-tejes mártás nálam már akkor besűrűsödött, amikor még csak apránként kevergettem hozzá a tejet, és nem az előírt 2 dl, hanem legalább 4 dl tejet használtam. Gondolom, kissé púpozottabb kanállal sikerült belemerítenem a lisztbe, de szerintem ez nem volt baj, mert pont így kaptam azt a mennyiséget, ami kellett. Fogalmam sincs, miért kell annyit hűteni ezt a masszát (a recept még panírozás után is 1 óra hűtőzést írt), mert szerintem bőven elég neki 1 óra is. Egyébként húsból elbírna még többet is, akár 30 dkg-ot, vagy tehetünk bele még sonkát, esetleg párolt sárgarépát apró kockákra vágva. A recept szerinti mennyiségből 18 db krokett lett. Nagyobb étkűek esetén ez az adag 3 főre elegendő.