Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás tortácskák

Burgonyás tortácskák
Burgonyás tortácskák
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom köret, ha már unjuk a megszokott burgonyapürét.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, megmossuk, majd sós vízben kb. 30 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, egy tálba tesszük, majd burgonyatörővel durvára tördeljük. Hagyjuk hűlni.
  2. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk. Mindkettőt a vajban megdinszteljük.
  3. A kihűlt burgonyához adjuk a sonkás hagymát, a tojást és a metélőhagymát. Sóval, borssal ízesítjük, jól összedolgozzuk. Ha szükséges, adunk hozzá 1 ek tejet.
  4. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ráhelyezünk egy desszertkarikát, az alját megszórjuk kevés zsemlemorzsával, beleteszünk 2-3 ek-nyit a burgonyás masszából, elsimítjuk, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, a desszertkarikát eltávolítjuk. Ugyanígy még 3 ilyen burgonya tortácskát formázunk.
  5. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 173
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyaköret, sonkás burgonyaköret, sonkás hagymás burgonyaköret

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

309
burgonya 500 g
vaj 1 ek
vöröshagyma 0.5 kis db
sonka 50 g
tojás 1 db
metélőhagyma 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 2 ek