Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkakrémes rántott palacsinta

Sonkakrémes rántott palacsinta
Sonkakrémes rántott palacsinta
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rántott palacsinta isteni finom fogás, akár frissen készítjük, akár maradék palacsintából és húsból.

hozzávalók / 4 adag

hozzávalók a palacsintához

hozzávalók a sonkakrémhez

hozzávalók a panírhoz

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

palacsinta

  1. A palacsinta hozzávalóit egy tálba kimérjük, és csomómentesre keverjük. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés lisztet vagy folyadékot.
  2. A palacsintasütő tepsit olajjal kikenjük, és a palacsintákat egyesével kisütjük (nagyjából 6-8 darab lesz belőle).

sonkakrém

  1. A felszeletelt sonkát, a kevés vajon megdinsztelt hagymát, a lereszelt sajtot, a tejfölt és a mustárt robotgépbe tesszük.
  2. Sózzuk-borsozzuk, és krémesre aprítjuk.

összeállítás

  1. A palacsintákat megkenjük a sonkakrémmel. Kétoldalt visszahajtjuk egy-egy ujjnyi széles sávban, majd rá merőlegesen feltekerjük.
  2. A palacsintatekercseket liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk, vigyázva, hogy mindenhol befedje.
  3. Forró olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük őket.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 15 240
elküldve: 1
receptkönyvben: 179
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
962 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húskrémes palacsinta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

783
finomliszt 16 dkg
cukor 1 ek
1 csipet
tojás 1 db
víz 70 ml
tej 3 dl
napraforgó olaj 0.5 ek
sonka 25 dkg
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 db
tejföl 3 ek
edami sajt 50 g
mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg