r
Nosalty Logó

Sonkakrémes rántott palacsinta

Nosalty
Sonkakrémes rántott palacsinta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hozzávalók a palacsintához

hozzávalók a sonkakrémhez

hozzávalók a panírhoz

784
Kalória
32.5g
Fehérje
76.1g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
89.4g
Víz
162.5g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

hozzávalók a palacsintához

hozzávalók a sonkakrémhez

hozzávalók a panírhoz

Összesen 784 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

hozzávalók a palacsintához

hozzávalók a sonkakrémhez

hozzávalók a panírhoz

Összesen 3130 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

hozzávalók a palacsintához

hozzávalók a sonkakrémhez

hozzávalók a panírhoz

Összesen 191 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1715.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    89.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 784 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    142.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6863.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1096 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    4356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    304.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    357.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 3130 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

hozzávalók a palacsintához

  1. A palacsinta hozzávalóit egy tálba kimérjük, és csomómentesre keverjük. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés lisztet vagy folyadékot.
  2. A palacsintasütő tepsit olajjal kikenjük, és a palacsintákat egyesével kisütjük (nagyjából 6-8 darab lesz belőle).

hozzávalók a sonkakrémhez

  1. A felszeletelt sonkát, a kevés vajon megdinsztelt hagymát, a lereszelt sajtot, a tejfölt és a mustárt robotgépbe tesszük.
  2. Sózzuk-borsozzuk, és krémesre aprítjuk.

hozzávalók a panírhoz

  1. A palacsintákat megkenjük a sonkakrémmel. Kétoldalt visszahajtjuk egy-egy ujjnyi széles sávban, majd rá merőlegesen feltekerjük.
  2. A palacsintatekercseket liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk, vigyázva, hogy mindenhol befedje.
  3. Forró olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p

A rántott palacsinta isteni finom fogás, akár frissen készítjük, akár maradék palacsintából és húsból.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...