r
Nosalty Logó

Hortobágyi palacsinta GyGittától

GyGitta
Hortobágyi palacsinta GyGittától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Palacsinta

Csirkepaprikás

Hortobágyi palacsinta

638
Kalória
37.7g
Fehérje
38.9g
Szénhidrát
35.6g
Zsír
223.3g
Víz
251.4g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Palacsinta

Csirkepaprikás

Hortobágyi palacsinta

Összesen 638 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Palacsinta

Csirkepaprikás

Hortobágyi palacsinta

Összesen 2540 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Palacsinta

Csirkepaprikás

Hortobágyi palacsinta

Összesen 141 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 638 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.6 g

Zsír

  • Összesen
    142.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1006 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3045.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    155.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    893 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2040 micro
Összesen 2540 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    143 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

Palacsinta

  1. A tojást, a cukorral, sóval, liszttel, az apránként hozzáöntögetett tejjel csomómentesre keverjük.
  2. Palacsintasütőben megolvasztjuk a vajat, és a masszához adjuk.
  3. Vékony palacsintákat sütünk. (Fél liter tejből nekem 12 db jött ki.)

Csirkepaprikás

  1. Az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk a zsiradékon.
  2. Elkeverjük fűszerpaprikával, kicsi vízzel felöntjük (0,5 dl), teszünk bele apróra vágott paprikát, paradicsomot vagy paradicsompürét, és krémes mártást főzünk.
  3. A felkockázott csirkemellet és csirkecombokat a mártáshoz adjuk, jól átkeverjük, lepirítás után megsózzuk.
  4. Az elfőtt levet folyamatosan, apránként pótoljuk. A pörkölt 40-60 perc alatt készül el.

Hortobágyi palacsinta

  1. A csirkepaprikásból a húst kiszedjük, kicsontozzuk, apróra vágjuk.
  2. A szaftot leszűrjük, a felét a húscafatokhoz adjuk, két evőkanál tejföllel együtt. A másik felét két kanál tejföllel és egy kanál liszttel kis lángon besűrítjük, ha kell megsózzuk.
  3. A palacsinták közepébe két kanál húspépet halmozunk. A palacsinta alját a töltelékre, a két szélét középre hajtjuk, és feltekerjük.
  4. A jénai tál vagy egyéb sütőedény alját kivajazzuk (zsírozzuk), a csinos batyukat egymás mellé sorakoztatjuk, és a félretett befőzött szaft felével meglocsoljuk. Kb. 20 percre forró sütőbe toljuk.
  5. A töltelékeket, a maradék, felforrósított mártással bevonjuk. A tálaláskor plusz tejfölt kínálunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Tipikusan az az étel, amit maradék pörköltből szoktak elkészíteni. Ezúttal minden összetevő frissen készült egy szülinapi kívánság apropóján. A hortobágyi palacsinta nem egy gyorséttermi fogás, de annál gyorsabban tűnik el a tányérról. Mi főételként fogyasztjuk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek