r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Dacotától

Dacota
Hortobágyi húsos palacsinta Dacotától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez és a szószhoz

442
Kalória
15.7g
Fehérje
29.9g
Szénhidrátok
28.7g
Zsír
210.2g
Víz
141.1g
Koleszterin
2g
Rost
7.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez és a szószhoz

Összesen 442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez és a szószhoz

Összesen 3537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez és a szószhoz

Összesen 133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4354 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    229.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5838.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1491 mg
  • Nátrium
    3090 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1681.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1329 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1101 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    2521 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    34830 micro
  • Lut-zea
    1828 micro
Összesen 3537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1314 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tojásokat a sóval habosra keverjük.
  2. Beleszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a cukrot, kicsit összedolgozzuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet és a szódát.
  3. Teljesen csomómentesre keverjük, és hozzákeverjük az olvasztott vajat is. 2 órán át hűtőben pihentetjük.
  4. A maradék 2 deka vajat felolvasztjuk, és vékony palacsintákat sütünk belőle. Ebből az adagból 8 palacsinta lesz, ha beleszámoljuk az első, kötelezően elszakadós darabot is.

A töltelékhez és a szószhoz

  1. A hagymát apróra vágjuk. A zsírt megolvasztjuk, és hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk.
  2. Hozzátesszük a füstölt pirospaprikát, és 1-2 percig kevergetjük.
  3. Rátesszük a megmosott csirkecombokat, hozzáadjuk a babérlevelet. Lefedjük, és kis lángon elkezdjük főzni.
  4. Közben felvágjuk a paradicsomot és a paprikát, hozzáadjuk, és lefedve még 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a sót és a borsot is.
  5. Ha a zöldségek készre főttek, hozzáöntjük a paradicsomlevet, és lefedve még kb. 20 percig főzzük. Közben ellenőrizzük, hogy megfőttek-e a combok.
  6. Ha már puhák, kivesszük őket a lábosból. Botmixerrel homogenizáljuk az egész szószt, amíg teljesen krémes lesz.
  7. A tejfölt kikeverjük, majd hozzáadunk egy kanállal a forró szószból, és azzal is elkeverjük. Visszaöntjük a szószba (a hőkiegyenlítés miatt nem lesz pöttyös) és elkeverjük. Hozzácsurgatjuk a tejszínt, megvárjuk, míg újraforr, és elzárjuk a gázt.
  8. A húsról leszedjük a csontokról, és apróra vágjuk. Ez egy ronda, melós rész keressünk hozzá partnert!
  9. 2-3 ek szószt a kockára vágott húshoz adunk, majd jól elkeverjük.
  10. Fogunk egy palacsintát, középre halmozunk pár kanállal a töltelékből. Két végét behajtjuk, majd feltekerjük. Egy kivajazott tepsibe tesszük, majd ugyanígy teszünk a többi palacsintával is.
  11. Ha kész, teszünk rá még bőven szószt, úgy, hogy kb. 2 dl maradjon a tálaláshoz is.
  12. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 percig sütjük.
  13. Ha kész, maradék szósszal és tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Mindenki ismeri a hortobágyi húsos palacsintát - az étel, aminek jó a koncepciója, de valahogy mégis iszonyúan el tudják rontani. Ez a recept viszont tökéletes - szerintem legalábbis. :)

További receptek

Epres red velvet palacsinta

Eperszezonban ez lesz a legszebb desszert, amit készíthetsz! Próbáld ki habos, citromhéjjal ízesített mascarponekrémmel, és díszítsd kedvedre. Könnyed, elegáns megjelenése ellenére ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...