Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi húsos palacsinta Dacotától

Hortobágyi húsos palacsinta Dacotától
Hortobágyi húsos palacsinta Dacotától
125 perc / előkészület: 40 perc főzés: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki ismeri a hortobágyi húsos palacsintát - az étel, aminek jó a koncepciója, de valahogy mégis iszonyúan el tudják rontani. Ez a recept viszont tökéletes - szerintem legalábbis. :)

hozzávalók / 8 adag

A palacsintához

A töltelékhez és a szószhoz

ajánlat

Ebből az adagból 8 szaftos palacsinta lesz. Előételként 8 főre elég, főételnek 4 adag. 

Szólj hozzá!

elkészítés

A palacsintához

  1. A tojásokat a sóval habosra keverjük.
  2. Beleszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a cukrot, kicsit összedolgozzuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet és a szódát.
  3. Teljesen csomómentesre keverjük, és hozzákeverjük az olvasztott vajat is. 2 órán át hűtőben pihentetjük.
  4. A maradék 2 deka vajat felolvasztjuk, és vékony palacsintákat sütünk belőle. Ebből az adagból 8 palacsinta lesz, ha beleszámoljuk az első, kötelezően elszakadós darabot is.

A töltelékhez és a szószhoz

  1. A hagymát apróra vágjuk. A zsírt megolvasztjuk, és hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk.
  2. Hozzátesszük a füstölt pirospaprikát, és 1-2 percig kevergetjük.
  3. Rátesszük a megmosott csirkecombokat, hozzáadjuk a babérlevelet. Lefedjük, és kis lángon elkezdjük főzni.
  4. Közben felvágjuk a paradicsomot és a paprikát, hozzáadjuk, és lefedve még 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a sót és a borsot is.
  5. Ha a zöldségek készre főttek, hozzáöntjük a paradicsomlevet, és lefedve még kb. 20 percig főzzük. Közben ellenőrizzük, hogy megfőttek-e a combok.
  6. Ha már puhák, kivesszük őket a lábosból. Botmixerrel homogenizáljuk az egész szószt, amíg teljesen krémes lesz.
  7. A tejfölt kikeverjük, majd hozzáadunk egy kanállal a forró szószból, és azzal is elkeverjük. Visszaöntjük a szószba (a hőkiegyenlítés miatt nem lesz pöttyös) és elkeverjük. Hozzácsurgatjuk a tejszínt, megvárjuk, míg újraforr, és elzárjuk a gázt.
  8. A húsról leszedjük a csontokról, és apróra vágjuk. Ez egy ronda, melós rész keressünk hozzá partnert!
  9. 2-3 ek szószt a kockára vágott húshoz adunk, majd jól elkeverjük.
  10. Fogunk egy palacsintát, középre halmozunk pár kanállal a töltelékből. Két végét behajtjuk, majd feltekerjük. Egy kivajazott tepsibe tesszük, majd ugyanígy teszünk a többi palacsintával is.
  11. Ha kész, teszünk rá még bőven szószt, úgy, hogy kb. 2 dl maradjon a tálaláshoz is.
  12. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 percig sütjük.
  13. Ha kész, maradék szósszal és tejföllel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 060
elküldve: 7
receptkönyvben: 505
elkészítve: 24/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hortobágyi, hortobágyi húsos palacsinta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

439
finomliszt 20 dkg
szódavíz 2.5 dl
tej 2.5 dl
tojás 2 db
1 csipet
cukor 1.5 ek
vaj 5 dkg
vaj 2 dkg
csirke felsőcomb 4 db
mangalica zsír 2 ek
füstölt pirospaprika 1 kávéskanál
vöröshagyma 3 közepes db
paradicsom 3 közepes db
paprika 1 közepes db
paradicsomlé 3 dl
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
tejföl 2 dl
habtejszín 0.5 dl