Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos sárgabarack torta

Joghurtos sárgabarack torta
Joghurtos sárgabarack torta
210 perc / előkészület: 180 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a szép szülinapi torta a nővérem keze munkáját dicséri, hiszen ő készítette (az én unszolásomra) édesanyánk 65. születésnapjára. Nagyon megérte a fáradságot, mert annyira jól sikerült, hogy sokkal rövidebb idő alatt fogyott el, mint ami az elkészítéséhez kellett.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét 2 ek hideg vízzel felverjük.
  2. Beleszórunk 8 dkg cukrot és egy zacskó vaníliás cukrot.
  3. Sózzuk, beledolgozzuk a tojások sárgáját és beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A masszát 26 cm-es, az alján margarinnal megkent kapcsos teflon tortaformába simítjuk.
  5. Előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 percig sütjük.
  6. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  7. A lecsöpögtetett befőttet feldaraboljuk.
  8. 2.5 dl tejszínt habbá verünk, és hűvös helyre állítjuk. (Ha tejszínt használunk, akkor habfixálót is érdemes beletenni. Ebbe a tortába Hulala került.)
  9. A piskótát kivesszük a formából, a tálalásra szánt tálra helyezzük, felpattintjuk köréje a karimát.
  10. A túrót elkeverjük a joghurttal, 7-8 dkg cukorral és a maradék vaníliás cukorral.
  11. A feloldott zselatint forráspontig melegítjük (hogy elolvadjon), belekeverjük a likőrbe, majd kevés kivételével beleforgatjuk a barackkockákat és a tejszínhabot is.
  12. A piskótára simítjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük.
  13. A maradék tejszínt a maradék cukorral felverjük.
  14. A torta oldalát megkenjük, és a mogyoróval megszórjuk.
  15. A maradék habból a torta tetejére rózsákat nyomunk és a félretett barackkockákkal díszítjük.
  16. Közepére mogyorót szórunk.
  17. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.  

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 839
elküldve: 2
receptkönyvben: 273
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szülinapi torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bbeatrix81
bbeatrix81 Sat, 2010-09-11 15:35

Helló! Megfordult a fejemben, hogy apósom szülinapjára elkészítem ezt a tortát. Viszont a 9. pontot nem igazán értem. Meg kell sütni a kapcsos formában a tortalapot, majd ki kell venni a formából, rátenni arra a tálra, amin vinni fogom, majd újra rá kell helyezni a kapcsos formát? Így kell rásimítani a joghurtos, túrós masszát, és így kell betennni a hűtőbe? És gondolom utána, ha kivettem és levettem róla a kapcsos formát, akkor kenem meg az oldalát.
A 10. és 11. pontot össze kell keverni? Tehát a joghurtos túrót a likőrös, zselatinos gyümölccsel? Vagy csak a túró tetejére kell halmozni a gyümölcsöt?
Köszönöm a választ! Üdv: Bea

374
tojás 2 db
cukor 22 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
finomliszt 10 dkg
sütőpor 1 tk
lapzselatin 12 db
sárgabarackbefőtt 500 g
joghurt 3.5 dl
növényi habtejszín 5 dl
tehéntúró 20 dkg
tojáslikőr 2 dl
földimogyoró 3 dkg
margarin 1 ek