r
Nosalty Logó

Barackos-krémsajtos tejszíntorta

NS
Barackos-krémsajtos tejszíntorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tortalaphoz

A barackos krémhez

A krémsajtos krémhez

A torta összeállításához és a díszítéshez

492
Kalória
8.3g
Fehérje
55.5g
Szénhidrát
26.5g
Zsír
90.4g
Víz
138.8g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
38.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalaphoz

A barackos krémhez

A krémsajtos krémhez

A torta összeállításához és a díszítéshez

Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalaphoz

A barackos krémhez

A krémsajtos krémhez

A torta összeállításához és a díszítéshez

Összesen 5910 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalaphoz

A barackos krémhez

A krémsajtos krémhez

A torta összeállításához és a díszítéshez

Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    317.6 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2818 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    766 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    666.3 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1084.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1883 micro
  • β-crypt
    596 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1839 micro
Összesen 5910 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval és a kézi mixer segítségével kemény habot verünk. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg a krém kifehéredik. A tojássárgás-cukros masszához hozzáadjuk a sütőport, és tovább keverjük. Végül belekerül a liszt, és a mixerrel ezt is összedolgozzuk. Legvégül a kemény tojáshabot gumi végű keverőkanállal óvatosan összedolgozzuk. A tojásfehérjéket nem kell teljesen szétoszlatni, ügyeljünk rá, hogy a tészta levegős maradjon!
  2. Eközben a sütőt 200 Celsius fokra fűtjük.
  3. Egy kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk és összekapcsoljuk. Majd kivajazzuk és kilisztezzük.
  4. Ebbe a formába öntjük a tésztát, majd a sütőbe toljuk és visszakapcsoljuk a hőfokot 180 fokra. Aranybarnára sütjük. Tűpróba!
  5. Barackos krém: a gyümölcsöket apróra vágjuk. Hozzáadjuk a befőttlében elkevert étkezési keményítőt. Sűrűre forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  6. Mascarponés krém: a krémsajtot kikeverjük a cukorral.
  7. Eközben a tejszínt már jó előre áttöltjük egy fém tálba, és ezzel együtt visszatesszük a hűtőbe, ugyanis a tejszínnek és az edénynek is jó hidegnek kell lenni, hogy a tejszínből szép, kemény hab legyen!
  8. A hideg tejszínt 1-es fokozaton a kézi mixerrel elkezdjük fölverni, kb. 40-50 mp után el kezd krémesedni, ekkor folyamatos keverés mellett beleszórjuk a habfixálót, majd a legnagyobb fokozaton keményre verjük. (A tejszínt nem szabad túlkeverni, mert akkor csomós lesz!)
  9. A torta összeállítása: a kihűlt tortalapot kettévágjuk. Majd mindkettő belső oldalát ízlés szerint meglocsoljuk rummal. Először rákerül a barackos krém fele. Majd a babapiskótákat egy pillanatra a narancslébe mártjuk, és rásorakoztatjuk a barackos krémre. Ezután jön a mascarponés krém. Majd ismét egy sor mártogatott piskóta. Ezt követi a barackos krém másik fele. Végül a tortalap másik fele jön. Egy időre a hűtőbe tesszük. (Ekkor már a másik tejszínt is átürítettem egy fém tálba hűlés céljából.)
  10. A hideg tejszínt a fönt leírtak szerint ismét fölverjük, és bevonjuk vele a tortát. A maradék tejszínt pedig habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük a tortát. A díszítésnek csak a fantázia szabhat határt! (Én az oldalát darált dióval vontam be, a tetejére pedig elcsentem egy fél barackot a konzervből és fölszeleteltem.) Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Sarah barátnőm harminc éves lett, és egy tortát ígértem. Hát íme! Isteni finom lett és nagyon megérte a fáradozást, mert mindenki el volt ragadtatva. Sajnos a torták nagyon időigényes ínyencségek, de hatását tekintve fenomenális. Köszönet az édesanyámnak, aki a kislányomra vigyázott, amíg anya kiélte sütési mizériáját!

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Epres Royal Charlotte-torta

A lekváros piskótatekercs mindannyiunk gyermekkori kedvence. Képzeljétek el, hogy ehhez az eredetileg francia mesterszakács által, az angol IV. György udvarában készült sütihez most ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek