Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokmagvas rozsos korpás kenyér

Sokmagvas rozsos korpás kenyér
Sokmagvas rozsos korpás kenyér
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fehér kenyérből kiindulva elkezdtem kísérletezni, különböző magokat és liszteket variálva... Így született meg ez a példány is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat a magokon kívül összedolgozzuk, én a robotgépre bíztam ezt. Mindent kimérünk a keverőtálba, és 1-es fokozaton elindítjuk. Amikor már majdnem összeállt a tészta, hozzáadjuk a magvakat, így hagyjuk még addig menni a gépet, amíg bedolgozza ezeket.
  2. Amikor összeállt a magvas cipó, lekapcsoljuk a gépet, letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk a tálban kb. a duplájára kelni.
  3. Ezután lisztezett felületen átgyúrjuk, és ismét 15 perc pihenés következett.
  4. Utána megformázzuk, és a sütőpapíros jénaiban (tetejével) hagyjuk ismét kb. a duplájára kelni.
  5. Bevágjuk a cipót, majd bespricceljük vízzel a tetejét, és megszórjuk magokkal.
  6. Bespricceljük a jénai tetejét is hideg vízzel, rátesszük, és 220 fokosra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük, de ekkor még levehetjük a tetejét, és további 5 percre bennt hagyhatjuk, hogy ropogósodjon még egy kicsit a külseje.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 684
elküldve: 4
receptkönyvben: 97
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bettymami

Mióta szakács: 2013.07.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

magos kenyér rozslisztből, korpás magos kenyér, magvas kenyér

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andreanem18
andreanem18 Fri, 2013-08-16 06:28

Szia!
A jénait forró sütőbe teszed? Én mindig úgy tudtam, hogy csak hideg sütőbe lehet tenni.
Üdv. Andi

Bettymami
Bettymami / Bettymami Fri, 2013-08-16 13:09

Szia Andi!
Igen, az elömelegített sütöbe rakom, és bírja, mert még egyben van...:)
Üdv. Betty

Szeva50
Szeva / Szeva50 Tue, 2013-08-13 17:51

Szia, 1.) a kölest megfőzve tetted bele? 2.) biztos, hogy elég a 2,5 dl folyadék? Alapesetben igen, de itt vannak még extra korpák és köles, mint "víz ivók" Üdv: Éva

Bettymami
Bettymami / Bettymami Tue, 2013-08-13 21:13

Szia!
Most gyorsan visszanéztem és ezzel a kölessel egy elírás történt, tönkölykorpa megy bele, nem köles. Elnézést a hibáért, mindjárt helyesbítem a hozzávalóknál...
A víz nekem igen, elég volt. De liszttöl függöen ez kis mértékben változhat. Dagasztás közben lehet látni, hogy igényel-e még folyadékot, akkor még lehet 1-2 evökanállal hozzáadni.
Üdv.Betty

646
kenyérliszt BL80 30 dkg
öregtészta 20 dkg
rozsliszt 10 dkg
búzakorpa 10 g
tönkölybúza 10 g
zabkorpa 10 g
cukor 1 ek
friss élesztő 1.5 dkg
víz 2.5 dl
vaj 5 dkg
1.5 kávéskanál
szezámmag 1 ek
lenmag 1 ek
tökmag 1 ek
napraforgómag 1 ek
zabpehely 1 ek