Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Graham-lisztes sajtos kenyér kenyérsütőben

Graham-lisztes sajtos kenyér kenyérsütőben
Graham-lisztes sajtos kenyér kenyérsütőben
235 perc / előkészület: 15 perc sütés: 220 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éljen a házi kenyér!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A különféle fűszerekkel, magokkal, sajttal megbolondított házi kenyerek annyira ízletesek a számomra, hogy sokszor csak magában harapdálom reggelire, vacsorára, vagy épp csak pár szelet sajtot, zöldséget, kolbikarikát küldök utána, hogy jobban csússzon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üstöt kivesszük a kenyérsütőgépből, ügyeljünk, hogy a kis dagasztólapát a helyére kerüljön!
  2. Az üstbe öntjük a vizet, az olajat, hozzáadjuk a sót.
  3. Egy tálban jól elkeverjük a különféle liszteket a magokkal és a fűszerekkel.
  4. A lisztes elegybe beleforgatjuk a reszelt sajtot is és ezt is az üstbe öntjük.
  5. A tetejére morzsoljuk az élesztőt, és az üstöt visszatesszük a gépbe.
  6. Beállítjuk a programot: nálam 3 óra 40 perces a graham illetve teljes kiőrlésű kenyér program; kenyérméret: kicsi, vagy S-es, vagy 700 grammos;
  7. 15 perccel a program letelte előtt a már majdnem kész kenyér tetejére reszelt sajtot szórunk.
  8. Hátradőlünk, és élvezzük az illatokat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 085
elküldve: 0
receptkönyvben: 116
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivik

Mióta szakács: 2011.04.27.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: köret

egyéb elnevezések

kenyér, magvas kenyér, sajtos kenyér,házi magvas kenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Garamira
Garamira Wed, 2014-07-30 18:41

Végre egy kenyérgépes recept, ami nem édes! Gyönyörű lett! Köszi szépen!
Van esetleg gépbe való recepted kovásszal? Érdekelne.

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2014-08-03 07:04

Kedves Garamira! Örömmel hallom, hogy ízlett a kenyér! Egyszer próbáltam kovászt készíteni, mert nem egy ördöngösség, de nem úgy sikerült, ahogy képzeltem, és úgy voltam vele, hogy nem erőltetem egyelőre. :-) De biztos vagyok benne, hogy tele van a net, és hogy ne menj messzire, a NoSalty is kovászos receptekkel.

Garamira
Garamira Mon, 2014-08-04 19:18

Köszönöm kicsivik! Azóta már többször is megsütöttem ezt a kenyret és most már az egész család el van ájulva, főleg azok, akik még eddig nem ettek ilyen jó gépi kenyeret! Szóval óriási sikere van! Köszönjük :)

3masmama
3masmama Fri, 2013-12-06 16:56

Szeretném megkérdezni, hogy nem esik be a kenyér teteje, ha sütés közben kinyitod? Én kalácsnál jártam úgy, hogy kinyitottam, mert tojással kellett megkenni és kb 1cm-t beesett a teteje. Nem volt túl szép látvány, bár a kalács csillogott a tojástól...

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2013-12-07 19:47

15 perccel a sütés vége előtt a tészta már elnyerte végleges formáját, már szilárd az állaga és csak sül. Így nem árt neki, ha pár másodperc erejéig rányitod a gép fedelét. De ha mégis tartasz ettől, azt javaslom, keverd az összes reszelt sajtot a tésztába.

612
graham-liszt 22 dkg
finomliszt 11 dkg
rétesliszt 11 dkg
rozsliszt 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
14 g
szezámmag 1 ek
lenmag 1 ek
tökmag 1 ek
füstölt sajt 5 dkg
chili 1 csipet
fokhagymapor 1 csipet
oregánó 1 csipet
görögsaláta fűszerkeverék 1 csipet
friss élesztő 1.5 dkg
víz 2.5 dl
sajt 10 dkg