r
Nosalty Logó

Sokmagvas rozskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Arthemis
Sokmagvas rozskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 685 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2736 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 249 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 685 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4802.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    1533 mg
  • Nátrium
    2176 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    887 micro
Összesen 2736 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 249 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót a víz és az élesztő kivételével egy tálba rakjuk.
  2. Langyos vízben az élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk.
  3. A többi hozzávalóhoz tesszük, és robotgép segítségével dagasztjuk.
  4. Duplájára kelesztjük, majd enyhén lisztezett deszkán jól átgyúrjuk.
  5. Margarinnal kikent és lisztezett kenyérsütőformába rakjuk, bevagdossuk, vízzel megkenjük, a magokkal megszórjuk (kicsit rányomkodjuk, hogy sülés után ne potyogjanak le), és kb. fél órát kelesztjük. Majd még egyszer átkenjükvízzel.
  6. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  7. Miután a tészta még egyszer megkelt, betesszük sülni. Egy kisebb fémedényben rakjunk mellé vizet, hogy ne száradjon ki.
  8. Csak ha teljesen kihűlt, akkor szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5197
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sokmagvas rozskenyér
Arthemis 32 recept

Egy internetes oldalon találtam az alapreceptet, amit egy kicsit átalakítottam. Nagyon finom és laktató.

Hozzászólások

Cseperke50

15dk éleszt? nem sok egy kicsit?

Arthemis

Javítottam köszönöm!

Évi néni

Kedves Artemisz! Örömmel látom, hogy mégis megörvendeztetsz minket az egészséges recepttel. Bár megjegyzem, semmivel sem különb, mint bármelyikünk kenyere, amit megsütöttünk és bemutattunk a többi szakácsnak. Csak egy kicsit szurkálódok, cukor vagy méz, ami belekerül a kenyérbe. Egyébként jó recept, gratulálok hozzá. Üdvözlettel: Évi néni

Arthemis

Tisztelt Éva néni! Mindenek el?tt köszönöm a dicséretet. A szurkálódására a válasz, hogy méz kerül a kenyérbe. Ezt a receptet nem abból a célból tettem fel hogy a többi szakáccsal versenyre keljek.A különbséggel kapcsolatban bizonyos pontig nem értünk egyet. Minden recept valami apró dologban különbözik a többit?l, de viszont mégis hasonlítanak, mivel vannak alapanyagok amiket a kenyér készítése során mindenkinek bele kell tenni. Az els? mondatát sajnos nem tudom mire vélni. Üdvözlettel: Dia

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek