Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokmagvas rozskenyér

Sokmagvas rozskenyér
Sokmagvas rozskenyér
65 perc / előkészület: 10 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy internetes oldalon találtam az alapreceptet, amit egy kicsit átalakítottam. Nagyon finom és laktató.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót a víz és az élesztő kivételével egy tálba rakjuk.
  2. Langyos vízben az élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk.
  3. A többi hozzávalóhoz tesszük, és robotgép segítségével dagasztjuk.
  4. Duplájára kelesztjük, majd enyhén lisztezett deszkán jól átgyúrjuk.
  5. Margarinnal kikent és lisztezett kenyérsütőformába rakjuk, bevagdossuk, vízzel megkenjük, a magokkal megszórjuk (kicsit rányomkodjuk, hogy sülés után ne potyogjanak le), és kb. fél órát kelesztjük. Majd még egyszer átkenjük vízzel.
  6. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  7. Miután a tészta még egyszer megkelt, betesszük sülni. Egy kisebb fémedényben rakjunk mellé vizet, hogy ne száradjon ki.
  8. Csak ha teljesen kihűlt, akkor szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 746
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Arthemis

Mióta szakács: 2011.10.13.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

magvas kenyér, rozsos vekni, kukoricalisztes vekni

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-03-15 19:26

Kedves Artemisz!
Örömmel látom, hogy mégis megörvendeztetsz minket az egészséges recepttel. Bár megjegyzem, semmivel sem különb, mint bármelyikünk kenyere, amit megsütöttünk és bemutattunk a többi szakácsnak. Csak egy kicsit szurkálódok, cukor vagy méz, ami belekerül a kenyérbe. Egyébként jó recept, gratulálok hozzá. Üdvözlettel: Évi néni

Arthemis77
Arthemis / Arthemis77 Sat, 2013-03-16 09:11

Tisztelt Éva néni!
Mindenek előtt köszönöm a dicséretet.
A szurkálódására a válasz, hogy méz kerül a kenyérbe. Ezt a receptet nem abból a célból tettem fel hogy a többi szakáccsal versenyre keljek.A különbséggel kapcsolatban bizonyos pontig nem értünk egyet. Minden recept valami apró dologban különbözik a többitől, de viszont mégis hasonlítanak, mivel vannak alapanyagok amiket a kenyér készítése során mindenkinek bele kell tenni. Az első mondatát sajnos nem tudom mire vélni.
Üdvözlettel: Dia

686
víz 350 ml
sikér 2 tk
napraforgó olaj 2 ek
0.5 ek
rozsliszt 37 dkg
finomliszt 10 dkg
kukoricaliszt 13 dkg
méz 1.5 ek
friss élesztő 1.5 dkg
zabpehely 1.5 ek
szezámmag 1 ek
lenmag 1 ek
napraforgómag 1 ek
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál