Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos kenyér Glaser konyhájából

Magos kenyér Glaser konyhájából
Magos kenyér Glaser konyhájából
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szuper gyors kenyér recept. A magok egy részét helyettesíthetjük lenmaggal vagy durvára vágott dióval.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy tálba morzsoljuk, elkeverjük a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, zabpehelyt, magokat, sót, ecetet. A kézi mixer dagasztóvillájával kb. 10 percig dagasztjuk.
  2. Egy 25x11x7 cm-es formát vajjal kikenünk. A kenyértésztát az előkészített formába simítjuk, letakarva meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.
  3. A formát betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 55-60 perc alatt megsütjük. Kivesszük, a formából kiborítjuk, és hagyjuk hűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x11x7 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 674
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

házi magos kenyér, teljes kiőrlésű magos kenyér, sokmagos kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

onyxka
onyxka / onyxka Thu, 2018-10-11 13:02

első kenyerem lesz, bár annyit változtattam rajta, hogy nem került bele szezámmag, a liszt meg fele-fele arányban fehér liszt és barnaliszt. most vagyok a sütő előmelegítésnél/kelesztésnél. kíváncsian várom, mi sül ki belőle :)

431
teljes kiőrlésű liszt 500 g
2 tk
zabpehely 50 g
szezámmag 50 g
napraforgómag 50 g
friss élesztő 42 g
fehér balzsamecet 2 ek
víz 500 ml
vaj 1 ek