Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű szotyis kenyér

Teljes kiőrlésű szotyis kenyér
Teljes kiőrlésű szotyis kenyér
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elfogyott a kenyér otthon, és későn eszméltem rá... kellett valami reggelire a családnak. Ezeket az összetevőket találtam otthon, így készült el életem első szotyis kenyere.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet kimérjük, és a közepére morzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a langyos vizet.
  2. Hozzáadjuk a napraforgómag 3/4-ét, és jól összedolgozzuk, hogy egy könnyű, lágy tésztát kapjunk. Lefedve legalább 30 percig kelesztjük.
  3. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, és megszórjuk a maradék maggal.
  4. 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 992
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

bnézsu

Mióta szakács: 2014.06.19.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

napraforgómagos kenyér, teljes kiőrlésű kenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bnézsu
bnézsu / bnézsu Wed, 2014-07-09 19:16

Szia Csalogany, bocsánat csak most látom, viszont gondolom már meg is sütötted. Ha csak rozslisztet használsz legyél óvatos, mert a rozsliszt a "legnehezebb" liszt, igen puffasztó. Ezért ha nekem van itthon, mindig keverem. Üdv, Zsuzsa

311
teljes kiőrlésű liszt 250 g
élesztő 5 dkg
napraforgómag 50 g
víz 2 dl
tojás 1 db