r
Nosalty Logó

Sokmagvas rántott sajt rizibizivel, tartárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Sokmagvas rántott sajt rizibizivel, tartárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Rántott sajt

Rizibizi

Tartármártás

Összesen 1429 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Rántott sajt

Rizibizi

Tartármártás

Összesen 8575 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Rántott sajt

Rizibizi

Tartármártás

Összesen 260 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4146.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    2170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    426 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 1429 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    303.8 g

Zsír

  • Összesen
    436.3 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24879.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    465 mg
  • Kálcium
    5480 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    960 mg
  • Foszfor
    4843 mg
  • Nátrium
    13020 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    864.9 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1040.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2811 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    832 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1600 micro
  • Kolin:
    1078 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2557 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    3014 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6288 micro
Összesen 8575 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Rántott sajt

Rizibizi

Tartármártás

Elkészítés

Rántott sajt

  1. A tojásokat verjük fel egy tálban, a lisztet és a morzsát (a magokkal együtt) pedig szórjuk másik két külön edénybe.
  2. A sajtot vágjuk jó vastag szeletekre, majd háromszögekre. Először forgassuk meg a lisztben úgy, hogy minden oldalt rendesen bevonjon. Azután mártsuk meg a tojásban is alaposan.
  3. Majd jöhet a morzsa, itt figyeljünk rá, hogy ha mindenhol befedte a morzsa a sajtot, utána nyomkodjuk is rá jól a panírt. Fontos, hogy duplán panírozzuk, ezért még egyszer mártsuk meg a tojásban és a morzsában is. Egy órára tegyük mélyhűtőbe dermedni. Ez idő alatt elkészítjük a tartárt és a rizibizit.
  4. Végül bő, forró (170°C) olajban süssük ki a sajtokat, hogy minden oldaluk aranybarna legyen. Frissen fogyasszuk, hogy jó nyúlós maradjon a sajt! Rizibizivel, tartárral kínáljuk.

Rizibizi

  1. A rizst 3 evőkanál sózott, borsozott olívaolajon pirítsuk le, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel.
  2. Óvatosan keverjük meg, hagyjuk egyet forrni, majd vegyük vissza a lángot, és lassú tűzön, lefedve főzzük készre.
  3. Forrázzuk le a zöldborsót, és miután megpuhult, tegyük hozzá a villával átkevert rizshez egy jó nagy adag apróra vágott, friss petrezselyemmel együtt. Fedjük le, és tálalásig tegyük félre.

Tartármártás

  1. Egy tálban minden hozzávalót alaposan keverjünk ki, és tegyük a kész tartárt hűtőbe tálalásig. Ki édesebben, ki savanykásabban szereti, ízesítsük saját szájízünk szerint!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 150
  • Össznézettség: 1829
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 14.

Receptkategóriák

Sokmagvas rántott sajt rizibizivel, tartárral
Gerzsenyi Flóra 371 recept

A magyar gasztronómiáról köztudott, hogy szereti a nehéz, zsíros ételeket. Gyakori fűszer nálunk a pirospaprika, és a legtöbb ételhez szívesen adunk tejfölt és csípőset is. Hobbiszinten pedig mindent kisütünk bő olajban, aminek legnépszerűbb eredményei a rántott hús, a lángos, valamint nagy kedvencünk, a rántott sajt. Ma már számos rántottsajt-változat létezik a világon: népszerű a rántott mozzarellarudacska, de a rántott camembert is gyakran megtalálható az étlapokon. Sőt, a halloumi sajtot vagy a parmezánt is egyre többen kirántják - utóbbi előnye, hogy a keményebb sajtfajtákat könnyebb előkészíteni a sütéshez. Nálunk a legnépszerűbb sajtfajtából, trappistából készül a rántott sajt, ez a sajtfajta az ország sajtfogyasztásának mintegy 70%-át teszi ki. A mi bundás sajtunk általában téglalap- vagy háromszögalakú, és jellemzően párolt rizs kíséri tartármártással. A mai napig ez a leggyakoribb vegetáriánus alternatíva a tradicionális magyar éttermekben.

Hozzávalók

Rántott sajt

Rizibizi

Tartármártás

Címlapról ajánljuk

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?

Szabó Anna

További cikkek