r
Nosalty Logó

Sokmagvas rántott sajt rizibizivel, tartárral

Gerzsenyi Flóra
Sokmagvas rántott sajt rizibizivel, tartárral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Rántott sajt

Rizibizi

Tartármártás

1429
Kalória
50.6g
Fehérje
144.1g
Szénhidrát
72.7g
Zsír
173.5g
Víz
301.7g
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
17.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Rántott sajt

Rizibizi

Tartármártás

Összesen 1429 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Rántott sajt

Rizibizi

Tartármártás

Összesen 8575 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Rántott sajt

Rizibizi

Tartármártás

Összesen 260 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4146.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    2170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    173.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    426 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 1429 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    303.8 g

Zsír

  • Összesen
    436.3 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24879.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    465 mg
  • Kálcium
    5480 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    960 mg
  • Foszfor
    4843 mg
  • Nátrium
    13020 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    864.9 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    1040.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2811 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    832 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1600 micro
  • Kolin:
    1078 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2557 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    3014 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6288 micro
Összesen 8575 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

Rántott sajt

  1. A tojásokat verjük fel egy tálban, a lisztet és a morzsát (a magokkal együtt) pedig szórjuk másik két külön edénybe.
  2. A sajtot vágjuk jó vastag szeletekre, majd háromszögekre. Először forgassuk meg a lisztben úgy, hogy minden oldalt rendesen bevonjon. Azután mártsuk meg a tojásban is alaposan.
  3. Majd jöhet a morzsa, itt figyeljünk rá, hogy ha mindenhol befedte a morzsa a sajtot, utána nyomkodjuk is rá jól a panírt. Fontos, hogy duplán panírozzuk, ezért még egyszer mártsuk meg a tojásban és a morzsában is. Egy órára tegyük mélyhűtőbe dermedni. Ez idő alatt elkészítjük a tartárt és a rizibizit.
  4. Végül bő, forró (170°C) olajban süssük ki a sajtokat, hogy minden oldaluk aranybarna legyen. Frissen fogyasszuk, hogy jó nyúlós maradjon a sajt! Rizibizivel, tartárral kínáljuk.

Rizibizi

  1. A rizst 3 evőkanál sózott, borsozott olívaolajon pirítsuk le, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel.
  2. Óvatosan keverjük meg, hagyjuk egyet forrni, majd vegyük vissza a lángot, és lassú tűzön, lefedve főzzük készre.
  3. Forrázzuk le a zöldborsót, és miután megpuhult, tegyük hozzá a villával átkevert rizshez egy jó nagy adag apróra vágott, friss petrezselyemmel együtt. Fedjük le, és tálalásig tegyük félre.

Tartármártás

  1. Egy tálban minden hozzávalót alaposan keverjünk ki, és tegyük a kész tartárt hűtőbe tálalásig. Ki édesebben, ki savanykásabban szereti, ízesítsük saját szájízünk szerint!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Főzés módja: rántott ételek

A magyar gasztronómiáról köztudott, hogy szereti a nehéz, zsíros ételeket. Gyakori fűszer nálunk a pirospaprika, és a legtöbb ételhez szívesen adunk tejfölt és csípőset is. Hobbiszinten pedig mindent kisütünk bő olajban, aminek legnépszerűbb eredményei a rántott hús, a lángos, valamint nagy kedvencünk, a rántott sajt. Ma már számos rántottsajt-változat létezik a világon: népszerű a rántott mozzarellarudacska, de a rántott camembert is gyakran megtalálható az étlapokon. Sőt, a halloumi sajtot vagy a parmezánt is egyre többen kirántják - utóbbi előnye, hogy a keményebb sajtfajtákat könnyebb előkészíteni a sütéshez. Nálunk a legnépszerűbb sajtfajtából, trappistából készül a rántott sajt, ez a sajtfajta az ország sajtfogyasztásának mintegy 70%-át teszi ki. A mi bundás sajtunk általában téglalap- vagy háromszögalakú, és jellemzően párolt rizs kíséri tartármártással. A mai napig ez a leggyakoribb vegetáriánus alternatíva a tradicionális magyar éttermekben.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek