r
Nosalty Logó

Mozzarella Schnitzel (Rántott mozzarella)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Mozzarella Schnitzel (Rántott mozzarella)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1259 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2467.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    822 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 631 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    73.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4935.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1643 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1271 mg
  • Nátrium
    1822 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    599 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1259 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjunk ujjnyi vastagságú szeleteket a pizza-mozzarellából. Ha vékonyra szeletelt mozzarellával dolgozunk, tapasszunk össze 2-3 szeletet, hogy megkapjuk az ujjnyi vastagságot.
  2. A mozzarella-szeleteket panírozzuk be: forgassuk meg lisztben, tojásban és a panko-morzsában. Az utolsó panko-réteget alaposan nyomkodjuk rá, hogy a lehető legtöbb morzsa tapadjon rá.
  3. Tegyünk egy öntöttvas serpenyőt a főzőlapunkra, öntsünk bele annyi olajat, hogy vastagon bevonja a serpenyő alját. Közepes lángon kezdjük el melegíteni az olajat.
  4. Dobj egy szem pankot az olajba. Ha az azonnal felpörög és sülni kezd, készen állunk a sütésre. Ha nem, várjunk még egy kicsit, amíg felforrósodik az olaj.
  5. Amikor az olaj forró, tegyük bele a panírozott mozzarellát. Az egyik oldalán 2-3 percig süssük (amíg a szélei meg nem barnulnak, közepén pedig aranybarna színű nem lesz). Óvatosan fordítsuk meg, majd süssük további 1-2 percig a másik oldalán, amíg ugyanazt a középen arany, szélein barnásabb színt kapjuk.
  6. Ha megsültek, alaposan csepegtessük le az olajat róluk, szórjuk meg sópehellyel és frissen őrölt fekete borssal, nyomjunk rá pár csepp citrom levét, majd élvezzük, ahogy a Mozzarella Schnitzel nyúlik a tányérunkon vagy a kezünkben.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2933
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mozzarella Schnitzel (Rántott mozzarella)
Hering András 166 recept

A rántott ételek sorának nincsen határa, mi magyarok pedig kifejezetten szeretünk mindent bundázni és bő olajban kisütni. A rántott sajtok kategóriájában most új egy belépőt köszönthetünk a Mozzarella Schnitzel formájában, ami garantálja, hogy egy új élményt kapsz a bunda mögött. A recept elkészítésének egyik legfőbb ismérve, hogy kizárólag natúr pizza-mozzarellával vagy grill-mozzarellával dolgozzunk, ugyanis ezeknek jóval alacsonyabb a nedvességtartalma például egy bufala mozzarellához képest. A pizza-mozzarellát a legtöbb hipermarketben beszerezhetjük akár kisebb darabokban kiporciózva, akár nagyobb tömb kiszerelésben. Ha vékonyra szeletelt mozzarellát kaptunk az üzletben, akkor 2-3 szeletet tapasszunk össze az ujjnyi vastagság eléréséhez, majd így panírozzuk és süssük őket. A sütésnél nagyon figyeljünk rá, hogy ne időztessük túl sokáig a forró olajban a sajtot (2-3 percet az egyik oldalon, 1-2 percet a másik oldalán bőven elég sütni), hogy ne folyjon szét teljesen a sajt. A cél az, hogy kívül a pankótól ropogós, belül pedig nyúlósan olvadt legyen. A kisült Mozzarella Schnitzelt (a nevéhez hűen) szórd meg sópehellyel és nyugodtan csepegtess rá friss citromlevet. Magában is elég kiadós fogás, de tálalhatjuk krumplipürével, rizzsel és tartármártással, vagy készítsünk mellé egy friss salátát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek