r
Nosalty Logó

Sokhagymás galette

Gerzsenyi Flóra
Sokhagymás galette
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sós linzertészta

Hagymadzsem

Összeállítás

3613
Kalória
73.5g
Fehérje
305.8g
Szénhidrát
239.9g
Zsír
656g
Víz
772.5g
Koleszterin
31.1g
Élelmi rost
43g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sós linzertészta

Hagymadzsem

Összeállítás

Összesen 3613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sós linzertészta

Hagymadzsem

Összeállítás

Összesen 3613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sós linzertészta

Hagymadzsem

Összeállítás

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    239.9 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4523.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1365 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    305.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    656 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1769 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1755 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2448 micro
Összesen 3613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    239.9 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4523.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1365 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    305.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    656 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1769 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1755 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2448 micro
Összesen 3613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

Sós linzertészta

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a hozzávalókat, egynemű tésztát gyúrunk belőle, majd hűtőben pihentetjük. Ez idő alatt elkészítjük a hagymadzsemet.

Hagymadzsem

  1. A hagymákat megpucoljuk és felszeleteljük.
  2. Serpenyőben vajat és olívaolajat hevítünk. Ráborítjuk a hagymákat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk nádcukorral és lefedve alaposan megpároljuk.
  3. Kissé ragacsos, dzsemes állagú tölteléket kapunk.
  4. Vegyük le tűzről, és hagyjuk picit kihűlni, addig kinyújtjuk a tésztát, majd összeállítjuk a pitét.

Összeállítás

  1. A tésztát kb. másfél centi vastagságúra nyújtjuk két sütőpapír között, így nem fog ragadni, és könnyedén sütőlemezre tudjuk tenni.
  2. Megkenjük mustárral, megszórjuk reszelt parmezánnal és apróra vágott metélőhagymával. A kihűlt hagymadzsemet is elhelyezzük a tészta közepére úgy, hogy körülötte maradjon kb. 4 centi üres tészta.
  3. A videóban látható módon néhány helyen bevágjuk a tésztát, majd ráhatjuk a töltelek peremére.
  4. Kívülről megkenjük tojássárgájával és megszórjuk vékony csíkokra vágott újhagymával.
  5. Előmelegített sütőben 170°C fokon kb. 35-40 percig sütjük, aranybarnára.
  6. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, hogy szépen tudjuk szeletelni. Friss salátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A pite nem csak desszert lehet! Mi most egy szuper gazdag, hagymás galette-et készítettünk, aminek az a legnagyobb előnye, hogy szabadon formázhatjuk, nem kell belezsonglőrködni különböző formákba. Figyelem: a "sokhagymás" elnevezés valóban SOK hagymát takar. Kerül bele vöröshagyma, lila hagyma, fokhagyma, metélőhagyma és újhagyma is! Ropogós tésztában sült dzsem-textúrájú hagymás töltelék, mustárral és parmezánnal megbolondítva - hát nem zseni? Vígan ehetjük reggelire, ebédre vagy vacsorára, de salátával, sült hússal és leves mellé is ajánljuk.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.