r
Nosalty Logó

Sokhagymás galette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Sokhagymás galette
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sós linzertészta

Hagymadzsem

Összeállítás

Összesen 3613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sós linzertészta

Hagymadzsem

Összeállítás

Összesen 3613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sós linzertészta

Hagymadzsem

Összeállítás

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    239.9 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4523.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1365 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    656 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1769 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1755 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2448 micro
Összesen 3613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    239.9 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4523.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1365 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    656 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1769 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1755 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2448 micro
Összesen 3613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 250 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Sós linzertészta

Hagymadzsem

Összeállítás

Elkészítés

Sós linzertészta

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a hozzávalókat, egynemű tésztát gyúrunk belőle, majd hűtőben pihentetjük. Ez idő alatt elkészítjük a hagymadzsemet.

Hagymadzsem

  1. A hagymákat megpucoljuk és felszeleteljük.
  2. Serpenyőben vajat és olívaolajat hevítünk. Ráborítjuk a hagymákat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk nádcukorral és lefedve alaposan megpároljuk.
  3. Kissé ragacsos, dzsemes állagú tölteléket kapunk.
  4. Vegyük le tűzről, és hagyjuk picit kihűlni, addig kinyújtjuk a tésztát, majd összeállítjuk a pitét.

Összeállítás

  1. A tésztát kb. másfél centi vastagságúra nyújtjuk két sütőpapír között, így nem fog ragadni, és könnyedén sütőlemezre tudjuk tenni.
  2. Megkenjük mustárral, megszórjuk reszelt parmezánnal és apróra vágott metélőhagymával. A kihűlt hagymadzsemet is elhelyezzük a tészta közepére úgy, hogy körülötte maradjon kb. 4 centi üres tészta.
  3. A videóban látható módon néhány helyen bevágjuk a tésztát, majd ráhatjuk a töltelek peremére.
  4. Kívülről megkenjük tojássárgájával és megszórjuk vékony csíkokra vágott újhagymával.
  5. Előmelegített sütőben 170°C fokon kb. 35-40 percig sütjük, aranybarnára.
  6. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, hogy szépen tudjuk szeletelni. Friss salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5487
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 03.

Receptkategóriák

Sokhagymás galette
Gerzsenyi Flóra 378 recept

A pite nem csak desszert lehet! Mi most egy szuper gazdag, hagymás galette-et készítettünk, aminek az a legnagyobb előnye, hogy szabadon formázhatjuk, nem kell belezsonglőrködni különböző formákba. Figyelem: a "sokhagymás" elnevezés valóban SOK hagymát takar. Kerül bele vöröshagyma, lila hagyma, fokhagyma, metélőhagyma és újhagyma is! Ropogós tésztában sült dzsem-textúrájú hagymás töltelék, mustárral és parmezánnal megbolondítva - hát nem zseni? Vígan ehetjük reggelire, ebédre vagy vacsorára, de salátával, sült hússal és leves mellé is ajánljuk.

Hozzávalók

Sós linzertészta

Hagymadzsem

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek