Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Slow Cooker bárányragu

Slow Cooker bárányragu
Slow Cooker bárányragu
255 perc / előkészület: 15 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hús olyan omlós, mint a vaj, mégsem esik szét. A chili ad egy kis pikánsságot. Ez az adag egy 3,5 literes slow cooker-re van méretezve. A slow cooker egy olyan konyhai főzőedény, ami alacsony energia fogyasztású, és úgy tervezték, hogy magára lehet hagyni hosszú időre. Egy villanykörtének megfelelő áramot használ. Azonban az egyetlen fontos szabály, amit mindig be kell tartanunk az, hogy elegendő folyadékkal feltöltve hagyjuk magára.

Pörkölt, gulyásleves, töltött paprika, töltött káposzta, bableves, curry, tejberizs és még sült alma készítésére is használható. Egyesek kenyeret is sütnek benne.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Főzőedényben is el lehet készíteni a leírás alapján. Lehetőleg közepes lángon, lefedve minimum 3 órán át főzzük. Ne forraljuk, csak gyöngyözzön!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bárány csontját kivágjuk, és 1liter forró vízzel a slow cooker-ba helyezzük. Rászórjuk a fűszereket. Magas hőfokozatra állítjuk egy órára.
  2. A chili szárát levágjuk, kimagozzuk, apró darabokra vágjuk. A csontos léhez adjuk.
  3. A bárányhúst 2 cm x 2 cm-es kockákra vágjuk. Egy wokban vagy serpenyőben a saját levében 5 perc alatt kisütjük. Így magába zárja a zamatát és a levét, nem szárad ki. A slow cooker-ba helyezzük.
  4. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd felszeljük. A bárány kisült zsírjában üvegesre pároljuk, majd a bárányhúshoz adjuk, elkeverjük.
  5. A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, a slow cooker-ba helyezzük. Elkeverjük.
  6. A paradicsomokat cikkekre vágjuk, a bárányhoz adjuk. Feltöltjük annyi forró vízzel, ami ellepi.
  7. Egy órán át magas hőfokon, majd 3 órán át alacsony hőfokon főzzük a slow cooker-ban. Ha munka előtt összekészítjük, és alacsony hőfokon 8-10 órán át hagyjuk főni, úgy is tökéletes lesz.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 726
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

bárány ragout, bárányleves, francia bárány, báránygulyás, pikáns bárány, omlós bárány, puha bárány

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

510
bárányhús 1 kg
chili 1 db
kakukkfű 1 kk
majoranna 1 kk
zsálya 0.5 tk
petrezselyem 0.5 tk
oregánó 1 kk
bors 1 kk
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 40 dkg
paradicsom 3 közepes db
víz 1.5 l