r
Nosalty Logó

Tojásos rizs pörkölttel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Tojásos rizs pörkölttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 921 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3688 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1981.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    323 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    1249 micro
  • β-karotin
    3339 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1165 micro
Összesen 921 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    261 g

Zsír

  • Összesen
    172.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7926.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    370 mg
  • Kálcium
    994 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    3173 mg
  • Nátrium
    2936 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1292.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2104 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    457 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    905 micro
  • Kolin:
    1420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    773 micro
  • α-karotin
    4996 micro
  • β-karotin
    13356 micro
  • β-crypt
    277 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4662 micro
Összesen 3688 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    244 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk,és olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával,és rátesszük a felkockázott húst. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és öntünk rá vizet.
  2. Amikor már félig megfőtt a hús, hozzáadjuk a gombát.
  3. Rizst megfőzzük sós vízben.
  4. Külön sós vízben megfőzzük a zöldborsót,a felkockázott fehér-és sárgarépát.
  5. Amikora zöldségek megfőttek, hozzákeverjük a húshoz.
  6. Egy tepsit olajjal kikenünk, beletesszük a rizs felét, rá a zöldséges hús felét, erre rákockázzuk a főtt tojásokat.
  7. Rátesszük a maradék húst, és befedjük a rizzsel.
  8. Betesszük sülni. Mielőtt teljesen megsülne, ráreszeljük a sajtot, és pár percre még visszatesszük a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1504
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos rizs pörkölttel
Salamon Csilla 1202 recept

Egy új találmányom.:)Ajánlom Mindenkinek.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...