r
Nosalty Logó

Tárcsán sült vegyestál

nyultanti
Tárcsán sült vegyestál
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

526
Kalória
41.4g
Fehérje
41.4g
Szénhidrát
21.8g
Zsír
386.6g
Víz
113.8g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3158 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    386.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1203 micro
Összesen 526 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    248.7 g

Zsír

  • Összesen
    130.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5273.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    3055 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    248.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    2319.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    523 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    1183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    547 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    3824 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7216 micro
Összesen 3158 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. A húst egy kicsit nagyobb méretű kockákra vágjuk, mint a pörkölthöz. A burgonyát meghámozzuk, kockázzuk. A paprikát feldaraboljuk, a hagymát karikákra vágjuk a zöldjével együtt.
  2. A szolid lángokkal lobogó tűz fölé állított tárcsán a zsírt megolvasztjuk, majd rádobjuk a húst, kissé átpirítjuk.
  3. Ezt követően valamennyi hozzávalót rázúdítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  4. Sűrűn kevergetve és időnként kóstolgatva addig sütögetjük, amíg a hús egészen puha nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p

A szabad tűzön főtt ételnek nincs párja! Nem is kizárólag az íze miatt, de a közös sütés-főzés során olyan hangulat alakul ki, ami felejthetetlenné teszi ezeket a perceket. Ez a recept rendívül egyszerű, de a tárcsán sütéshez nem is kellenek bonyolult rafinériák, ettől tökéletes. Egyszerűen kinyitottuk a hűtőt, és ezt alkottuk belőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek