r
Nosalty Logó

Shakshuka frittata

Nosalty
Shakshuka frittata
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

452
Kalória
15.8g
Fehérje
56.6g
Szénhidrát
20.6g
Zsír
556.7g
Víz
-
Koleszterin
15g
Élelmi rost
23.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    556.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    4492 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    9264 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 452 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    556.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    4492 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    9264 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 452 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    1321 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 64 kcal

Elkészítés

  1. Kikeverem a csicserilisztet 1 gerezd préselt fokhagymával, a kurkumával és fekete sóval, és annyi vizet adok hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjon.
  2. Félrerakom, majd kis lábosban felolvasztom a margarint, majd megszórom füstölt paprikával, köménnyel, sózom, borsozom az olajat, és ugrik is bele a hagyma, paprika, majd kis pirítás után a paradicsom is - addig forralom, míg a paprika kissé megpuhul, ínyencek megkínálhatják egy kis mustárral és egy csepp juharsziruppal is. Ha kész, lehúzom a tűzről.
  3. Egy serpenyőben felolvasztom a margarin maradékát, ha az omlett tészta besűrűsödött, lazítom egy kis vízzel, és a forró serpenyőbe tessékelem - nagyjából fél centi vastag legyen. Miután megszilárdult, fellazítom a széleit spatulával, és a levegőbe dobva megfordítom, de lapos kiszedő kanállal is ér.
  4. A túloldalát is aranysárgára pirítom, majd egy tányérba csúsztatom, és megfejelem a shakshukával. Friss petrezselyemmel, bazsalikommal vagy korianderzölddel kínálom tálaláskor - és gátlástalanul befalom az egészet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 5 p

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek