r
Nosalty Logó

Shakshuka frittata

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Shakshuka frittata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    4492 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    9264 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 452 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    4492 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    9264 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 452 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    1321 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kikeverem a csicserilisztet 1 gerezd préselt fokhagymával, a kurkumával és fekete sóval, és annyi vizet adok hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjon.
  2. Félrerakom, majd kis lábosban felolvasztom a margarint, majd megszórom füstölt paprikával, köménnyel, sózom, borsozom az olajat, és ugrik is bele a hagyma, paprika, majd kis pirítás után a paradicsom is - addig forralom, míg a paprika kissé megpuhul, ínyencek megkínálhatják egy kis mustárral és egy csepp juharsziruppal is. Ha kész, lehúzom a tűzről.
  3. Egy serpenyőben felolvasztom a margarin maradékát, ha az omlett tészta besűrűsödött, lazítom egy kis vízzel, és a forró serpenyőbe tessékelem - nagyjából fél centi vastag legyen. Miután megszilárdult, fellazítom a széleit spatulával, és a levegőbe dobva megfordítom, de lapos kiszedő kanállal is ér.
  4. A túloldalát is aranysárgára pirítom, majd egy tányérba csúsztatom, és megfejelem a shakshukával. Friss petrezselyemmel, bazsalikommal vagy korianderzölddel kínálom tálaláskor - és gátlástalanul befalom az egészet.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2559
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 05.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek