Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött rántotta piritóssal

Töltött rántotta piritóssal
Töltött rántotta piritóssal
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nap valami rántottaszerűséget akartam enni, aztán hirtelen eszembe jutott, hogy most megtöltöm a tojást azokkal az alapanyagokkal, amiket amúgy is tennék hozzá (szalonna, fokhagyma, sajt, bors, paradicsom). Mivel éppen nem volt itthon friss zsemle, kifli, kenyér, ezért egy kiflit félbevágtam, és megpirítottam.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Remélem, ez az egyszerű étel sok mindenkinek ízleni fog. Mindenki ízlésének megfelelően töltheti meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Két serpenyőt előkészítünk, az egyiket egy kicsit olajozzuk.
  2. Amíg felmelegednek a serpenyők, addig a tojásokat egy kis tálban felverjük egy kis sóval.
  3. Apró kockákra vagy csíkokra vágjuk a szalonnát, amit a ki nem olajozott serpenyőbe teszünk.
  4. Hozzáadjuk a fokhagymát, amit fokhagymanyomóval célszerű megtenni. Borsozzuk ízlés szerint.
  5. Közben pirítunk egy félbevágott kiflit (vagy zsemlét, kenyeret, ki mit szeretne).
  6. A kiolajozott serpenyőbe beleöntjük a tojást, kicsit megrázzuk, hogy a tojás az egész serpenyőt belepje.
  7. Amikor a tojás alja már szép barnás színű, a tetején meg még kicsit híg a tojás, az egyik felére ráhalmozzuk a megpirított fokhagymás, borsos szalonnát az apróra vágott paradicsommal és egy kevés sajttal.
  8. Miután ráhalmoztunk mindent a tojás egyik felére, a másik felét óvatosan ráhajtjuk, szélén egy kicsit lenyomjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
  9. Pár pillanatig még hagyjuk sülni, majd óvatosan megfordítjuk, és a másik felét is sütjük egy kicsit.
  10. Tányérra téve félbevágjuk, ha a szalonna serpenyőjében maradt egy kis zsír, azzal meg lehet locsolni, megszórjuk vastagon sajttal, mellétesszük az elkészült piritóst, és már ehetjük is. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 528
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

holly21

Mióta szakács: 2011.05.27.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

szalonnás-paradicsomos omlett, töltött szalonnás rántotta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1377
tojás 4 db
napraforgó olaj 1 teáskanál
paradicsom 1 db
fokhagyma 2 gerezd
füstölt szalonna 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
kifli 4 db