r
Nosalty Logó

Töltött rántotta piritóssal

holly21
Töltött rántotta piritóssal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1379
Kalória
70.1g
Fehérje
107.9g
Szénhidrát
72.6g
Zsír
363.7g
Víz
861.2g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
18.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1379 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1379 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    861 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4125 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1067 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    1808 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    363.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    681 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 1379 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    861 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4125 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1067 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    1808 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    363.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    681 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 1379 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    396 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

  1. Két serpenyőt előkészítünk, az egyiket egy kicsit olajozzuk.
  2. Amíg felmelegednek a serpenyők, addig a tojásokat egy kis tálban felverjük egy kis sóval.
  3. Apró kockákra vagy csíkokra vágjuk a szalonnát, amit a ki nem olajozott serpenyőbe teszünk.
  4. Hozzáadjuk a fokhagymát, amit fokhagymanyomóval célszerű megtenni. Borsozzuk ízlés szerint.
  5. Közben pirítunk egy félbevágott kiflit (vagy zsemlét, kenyeret, ki mit szeretne).
  6. A kiolajozott serpenyőbe beleöntjük a tojást, kicsit megrázzuk, hogy a tojás az egész serpenyőt belepje.
  7. Amikor a tojás alja már szép barnás színű, a tetején meg még kicsit híg a tojás, az egyik felére ráhalmozzuk a megpirított fokhagymás, borsos szalonnát az apróra vágott paradicsommal és egy kevés sajttal.
  8. Miután ráhalmoztunk mindent a tojás egyik felére, a másik felét óvatosan ráhajtjuk, szélén egy kicsit lenyomjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
  9. Pár pillanatig még hagyjuk sülni, majd óvatosan megfordítjuk, és a másik felét is sütjük egy kicsit.
  10. Tányérra téve félbevágjuk, ha a szalonna serpenyőjében maradt egy kis zsír, azzal meg lehet locsolni, megszórjuk vastagon sajttal, mellétesszük az elkészült piritóst, és már ehetjük is. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Egyik nap valami rántottaszerűséget akartam enni, aztán hirtelen eszembe jutott, hogy most megtöltöm a tojást azokkal az alapanyagokkal, amiket amúgy is tennék hozzá (szalonna, fokhagyma, sajt, bors, paradicsom). Mivel éppen nem volt itthon friss zsemle, kifli, kenyér, ezért egy kiflit félbevágtam, és megpirítottam.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...