r
Nosalty Logó

Kukoricás frittata Márti konyhájából

Marti48
Kukoricás frittata Márti konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

279
Kalória
14.7g
Fehérje
17.7g
Szénhidrát
17.6g
Zsír
165.8g
Víz
245.4g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    165.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1436 micro
Összesen 279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2772.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    663.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    368 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5744 micro
Összesen 1111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított, felébe vágott hagymát vékony karikákra, a megmosott, leitatott cukkinit kockákra vágjuk.
  2. Mindkettőt rádobjuk a felforrósított olajra, majd közepes lángon, fedő alatt üvegesre pároljuk, közben pici vízzel lazítjuk, ne pirítsuk.
  3. A tojásokat a tejszínnel, sóval, borssal felverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot. Késhegynyi piros paprikával színezzük. A kukoricáról leöntjük a levét (én konzervet használtam).
  4. Egy tűzálló tálban összekeverjük a leszűrt kukoricát a hagymás cukkinival, és ráöntjük a tojásos masszát.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x4

Nincs story, ez lett a betervezett káposztás leveles rétesből Éva-Anyócától, mert ennek gyorsabban ment az elkészítése.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek