r
Nosalty Logó

Klasszikus töltött omlett (Omlett 6.)

Mártika és Feri
Klasszikus töltött omlett (Omlett 6.)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az omlettekhez

A gombás töltelékhez

A zöldséges töltelékhez

309
Kalória
7.3g
Fehérje
7.8g
Szénhidrát
28.9g
Zsír
169.2g
Víz
163g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az omlettekhez

A gombás töltelékhez

A zöldséges töltelékhez

Összesen 309 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az omlettekhez

A gombás töltelékhez

A zöldséges töltelékhez

Összesen 1229 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az omlettekhez

A gombás töltelékhez

A zöldséges töltelékhez

Összesen 126 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    169.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    783 micro
  • β-karotin
    2128 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 309 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    676.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1878 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1030 micro
  • α-karotin
    3133 micro
  • β-karotin
    8511 micro
  • β-crypt
    210 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1129 micro
Összesen 1229 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    322 micro
  • β-karotin
    876 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

Az omlettekhez

  1. Töltelék elkészítése:
  2. A gombás töltelékhez a felszeletelt champignon gombát kevés vajban sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel megpároljuk. Melegen tartjuk. Ezzel a raguval töltjük majd meg az omlettet.
  3. A zöldséges töltelékhez megmossuk, megtisztítjuk, apróra felszeleteljük a zöldségeket. A zöldségeket vajon serpenyőbe téve megpároljuk, majd fűszerezzük. Melegen tarjuk, amíg az omlettünket sütjük.
  4. Omlett elkészítése:
  5. A tyúktojásokat felütjük, hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk, és villával jól elhabarjuk.
  6. A vajat egy nyeles serpenyőben nyílt láng felé helyezzük, és amikor a vaj már sistereg, beleöntjük az összehabart tojást. Egyik kezünkkel a serpenyő nyelét fogva, a másik kezünkben a villával addig kavargatjuk, rázogatjuk a tojást, amíg a tojásétel sűrűsödni kezd.
  7. Ekkor megtöltjük a töltelékekkel, majd a villa segítségével összetekerjük.
  8. Egy pillanatig még a tűz fölött tartjuk, hogy szép színt kapjon, majd a tányérra borítjuk.
  9. A töltött omlettet apróra vágott zöldfűszerrel vagy reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Az omlett elkészítése rendkívül egyszerű. Töltelékkel elkészítve kiváló előétel. Ha előételként adjuk asztalra, akkor személyenként 2 db tyúktojást, ha normál adagnak, akkor 3 db tyúktojást számítunk.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek