r
Nosalty Logó

Sertéstekercs mézes-mustáros kéregben

Kornél
Sertéstekercs mézes-mustáros kéregben
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A mézes-mustáros öntethez

491
Kalória
41.4g
Fehérje
7.3g
Szénhidrát
32.4g
Zsír
178.7g
Víz
131.7g
Koleszterin
928.8mg
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A mézes-mustáros öntethez

Összesen 491 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A mézes-mustáros öntethez

Összesen 2461 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A mézes-mustáros öntethez

Összesen 185 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    178.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 491 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.8 g

Zsír

  • Összesen
    162 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4468.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    2256 mg
  • Nátrium
    1522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    893.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 2461 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A sertéscombot készítsük elő. Egy jó éles késsel vágjuk be kb. 1,5 cm vastagon, mintha szeletet vágnánk, ügyelve azonban, hogy ne vágjuk végig.
  2. Nyissuk ki a levágott részt, majd ugyanígy járjunk el a megmaradt vastagabb húsrész esetében a következő vágásnál is. Az eljárás hasonló, mint a nyitott szeletelés, csak ez esetben nem duplán szeletelünk.
  3. Ha jól végeztük a vágást, a húst ki tudjuk szépen teríteni. A vágások végeinél ha szükséges, húsklopfolóval igazítsunk utána, hogy egyforma legyen a vastagság.
  4. A koriander- és köménymagot mozsárban zúzzuk össze, majd az összenyomott fokhagymával együtt dörzsöljük a húsba. Sózzuk és borsozzuk, majd kenjük be vékonyan mustárral.
  5. Ha megvagyunk, csavarjuk fel a húst, mint a roládot, majd húskötöző zsineg segítségével hurokkötéssel rögzítsük. Kívülről is sózzuk, borsozzuk. Kenjük meg a húst a mézes öntet felével.
  6. Ezután a sütőedénybe tegyünk két kanál olvasztott zsírt, egy deci vizet, a félbevágott vöröshagymát, fektessük bele a húst, és fedjük le alufóliával.
  7. A sütőt állítsuk a megadott hőfokra, és pároljuka hústmásfél órán keresztül a sütőben.
  8. Az idő lejártával vegyük le a fóliát, és süssük kívülről is pirosra a húst. Közben kenegessük a maradék mézes szósszal, egyfajta kérget süssünk a hús felszínére.
  9. Amikor a hús megsült, vegyük ki egy tálra, majd a sütőedényt tegyük gázláng fölé, és a pecsenyelevet forraljuk fel, majd lassan sűrítsük be.
  10. A végén a felesleges zsírt szedjük le, és szűrjük át egy csészébe.
  11. A húst szeleteljük, és tálaljuk a pecsenyelével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nálunk a gyerekek mindent szeretnek, ami mézes-mustáros alkotóelemeket tartalmaz. Azt gondoltam, ha a húst megnyitom, jobban lehet majd fűszerezni, ízletesebb lesz a sütés után. Az összhatás végül is sikerült, egy pikáns omlós sült lett a végeredmény. 

További receptek

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek