r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros csirke narancsos fejessalátával

NS
Mézes-mustáros csirke narancsos fejessalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

290
Kalória
28g
Fehérje
17.9g
Szénhidrát
10.2g
Zsír
305.9g
Víz
89.7g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
13.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    305.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    2499 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1616 micro
Összesen 290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    611.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    4998 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3232 micro
Összesen 578 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet középen elvágjuk, és sózzuk, borsozzuk.
  2. A fokhagymát és a chilit vékonyra vágjuk. A fejessalátának a külsejét félretesszük, most a belső erősebb részére lesz szükség, hogy roppanós legyen a saláta.
  3. A narancsról levágjuk a héját és a felét kifilézzük a salátához.
  4. A vajat és az olajat felhevítjük, beletesszük a felszeletelt fokhagymát és chilipaprikát. Mikor megpirultak, kivesszük őket és félrerakjuk egy itatóspapírra, hogy a felesleges olajat felszívja.
  5. Ebbe a serpenyőbe tesszük bele a csirkemelleket, mindkét oldalukat megpirítjuk, ha kell adunk hozzá még olajat, és belefacsarjuk a maradék fél narancsunk levét.
  6. Mikor már majdnem megsült, hozzáteszünk 1 kk mézet és 1 kk mustárt, jól átforgatjuk vele, de már nem sütjük.
  7. Egy tálra helyezzük a fejessalátát, tetszés szerint felvágva. Rárakjuk a csirkemellet, megszórjuk a narancsfilékkel, a chilivel és a fokhagymával.
  8. A serpenyőben maradt zamatokat sem hagyjuk kárba. Felöntjük borral, 1 kk mézzel és mustárral, kicsit visszaforraljuk és öntetként locsoljuk a salátára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

A Tv Paprika műsorvezető kerestetik második fordulóján, három étel közül lehetett választani: lecsó, brokkolis tészta gorgonzolával és dióval, illetve a mézes mustáros csirkét. Nálam nem egy alapétel a mézes-mustáros csirke, és ahogy láttam zöldséggel, krumplival tálalják, a stúdióban pedig rizs járt mellé köretnek. Jó volt, hogy a felvételen nem ragaszkodtak a bevált hagyományhoz és szabad kezet kaptam. Így született meg ez  recept két nap alatt a fejemben, ami egy kicsit én, és egy kicsit csirke. 

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...