r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros csirke narancsos fejessalátával

NS
Mézes-mustáros csirke narancsos fejessalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

290
Kalória
28g
Fehérje
17.9g
Szénhidrát
10.2g
Zsír
305.9g
Víz
89.7g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
13.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    305.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    2499 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1616 micro
Összesen 290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    611.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    4998 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3232 micro
Összesen 578 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet középen elvágjuk, és sózzuk, borsozzuk.
  2. A fokhagymát és a chilit vékonyra vágjuk. A fejessalátának a külsejét félretesszük, most a belső erősebb részére lesz szükség, hogy roppanós legyen a saláta.
  3. A narancsról levágjuk a héját és a felét kifilézzük a salátához.
  4. A vajat és az olajat felhevítjük, beletesszük a felszeletelt fokhagymát és chilipaprikát. Mikor megpirultak, kivesszük őket és félrerakjuk egy itatóspapírra, hogy a felesleges olajat felszívja.
  5. Ebbe a serpenyőbe tesszük bele a csirkemelleket, mindkét oldalukat megpirítjuk, ha kell adunk hozzá még olajat, és belefacsarjuk a maradék fél narancsunk levét.
  6. Mikor már majdnem megsült, hozzáteszünk 1 kk mézet és 1 kk mustárt, jól átforgatjuk vele, de már nem sütjük.
  7. Egy tálra helyezzük a fejessalátát, tetszés szerint felvágva. Rárakjuk a csirkemellet, megszórjuk a narancsfilékkel, a chilivel és a fokhagymával.
  8. A serpenyőben maradt zamatokat sem hagyjuk kárba. Felöntjük borral, 1 kk mézzel és mustárral, kicsit visszaforraljuk és öntetként locsoljuk a salátára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

A Tv Paprika műsorvezető kerestetik második fordulóján, három étel közül lehetett választani: lecsó, brokkolis tészta gorgonzolával és dióval, illetve a mézes mustáros csirkét. Nálam nem egy alapétel a mézes-mustáros csirke, és ahogy láttam zöldséggel, krumplival tálalják, a stúdióban pedig rizs járt mellé köretnek. Jó volt, hogy a felvételen nem ragaszkodtak a bevált hagyományhoz és szabad kezet kaptam. Így született meg ez  recept két nap alatt a fejemben, ami egy kicsit én, és egy kicsit csirke. 

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek