Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mustáros csirke lilahagymás rizzsel

Mézes-mustáros csirke lilahagymás rizzsel
Mézes-mustáros csirke lilahagymás rizzsel
70 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy műsorban hallottam, és kisebb nagyobb átalakítással kipróbáltam itthon. Nagy sikert aratott, mindenkinek nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk.

  2. A felkockázott csirkemellet is hozzátesszük, és a hús minden oldalát fehérre pirítjuk.

  3. Ha a hús kész, hozzáadjuk a mézet, a mustárt, a gyömbért, és a szerecsendiót, így főzzük kb. 2 percig.

  4. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, sűrű kevergetés mellett 3-4 percig főzzük. Só, bors, ha nem sűrűsödik be magától, 1 ek lisztet adunk hozzá.

  5. Rizs: A lilahagymát felkockázzuk, a répát juliennere (gyufaszálra) vágjuk. Olívaolajon megpirítjuk.

  6. A rizst közben elkészítjük. Majd összekeverjük a lilahagymás-répás keverékkel.

 

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 852
elküldve: 5
receptkönyvben: 263
elkészítve: 24/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Fanna

Mióta szakács: 2012.02.12.
20 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes-mustáros csirke rizzsel, mézes csirkemellfilé mustárosan, mézes-mustáros csirkemell lilahagymás rizskörettel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oreganyo
oreganyo Sat, 2013-04-20 07:00

Fanna!
Ügyes Kislány vagy, megfőztem fincsi volt, elmentettem a receptet az Unokámnak.
Köszönöm: egy Öreganyó

834
csirkemell filé 40 dkg
méz 3 ek
mustár 3 ek
főzőtejszín 2 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
szerecsendió 1 kk
gyömbér 2 cm
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
sárgarépa 1 db
lila hagyma 1 kis fej
rizs 50 dkg
olívaolaj 3 ek