Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős csirkecombok fűszeres szilvamártással

Csípős csirkecombok fűszeres szilvamártással
Csípős csirkecombok fűszeres szilvamártással
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok évvel ezelőtt olvastam ezt a receptet egy szakács újságban. Megtetszett az édes és a sós ízek kombinálása. Az újság már régen eltűnt, de minden évben, ahogy beáll az őszi, nyirkos időjárás, mindig elkészítem. Átmelegít a fokhagymás-gyömbéres-fahéjas íz. Az idén sokáig volt jó idő, most már csak házi szilvabefőttel tudtam elkészíteni. Így is kitűnő lett. Illik hozzá a krumplipüré, bár a fotón barna rizskörettel tálaltam.

hozzávalók / 6 adag

Csípős csirkecomb

Fűszeres szilvamártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Csípős csirkecomb

  1. A páchoz a mézet a paradicsommal, a fűszerekkel és a kétféle hagymával összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, és jól kikeverjük.
  2. A megtisztított csirkecombokat ezzel a "mázzal" jó alaposan bekenegetjük.
  3. 20-30 percig pihentetjük, majd 200 fokos sütőben fólia alatt megsütjük. Az utolsó 10-15 percben levesszük a fóliát (ha a sütőnk alkalmas rá, grillezési fokozatra kapcsolunk), hogy a mézes máz karemellizálódjon.

Fűszeres szilvamártás

  1. Amíg a csirke sül, egy serpenyőben megolvasztjuk a mézet, hozzáadjuk a friss vagy befőtt szilvát, összeforgatjuk.
  2. Amikor már forr, ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért, megszórjuk ízlés szerint fahéjjal.
  3. Ismét összeforraljuk, és felöntjük 1-1,5 dl száraz vörösborral.
  4. Kiforraljuk az alkoholtartalmát, és amennyiben hígnak érezzük a mártást, kevés vajjal besűríthető.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 797
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucush

Mióta szakács: 2013.06.15.
8 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes mázas csirkecomb, chilis-mézes csirkecombok fűszeres szilvamártással, csőben sült pácolt csípős csirkecombok vörösboros szilvamártással

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dombinori
dombinori / dombinori Sun, 2014-11-16 20:23

Kedves Jucush,

Nagyon megörültem, amikor megláttam a recepted, egyből tudtam, hogy ki fogom próbálni, szeretem az ilyen ízeket. Ma el is készítettem ebédre és mondhatom, hogy nagyon finomra sikerült! :-)
Köszönöm,
dombinori

599
méz 3 ek
sűrített paradicsom 2 ek
chili 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 1.5 dl
csirkecomb 6 db
méz 2 ek
szilva 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 2 cm
fahéj 0 ízlés szerint
vörösbor 1.5 dl