r
Nosalty Logó

Sertésszűzérme hagymalekvárral, diós burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sertésszűzérme hagymalekvárral, diós burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A hagymalekvárhoz

A húshoz

A diós burgonyához

Összesen 883 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A hagymalekvárhoz

A húshoz

A diós burgonyához

Összesen 3528 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A hagymalekvárhoz

A húshoz

A diós burgonyához

Összesen 106 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2656.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    1394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 883 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.7 g

Zsír

  • Összesen
    116.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10626.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    3513 mg
  • Nátrium
    5576 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 3528 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

A hagymalekvárhoz

A húshoz

A diós burgonyához

Elkészítés

A hagymalekvárhoz

  1. Hagymalekvár készítése:
  2. A lilahagymákat megtisztítjuk, tetszés szerint felvágjuk és a vajon megpároljuk.
  3. Hozzáadjuk a mézet és ezzel enyhén megkaramellizáljuk.
  4. Hozzákeverjük a balzsamecetet, a sót, a kakukkfüvet, és a fahéjat. Átforgatjuk, megvárjuk, míg rottyan egyet.
  5. Felöntjük az alaplével és a vörösborral. Körülbelül 30 percen keresztül főzzük alacsony lángon. Ekkora besűrűsődik és lekvár állagot nyerünk.
  6. A végén még lehet fűszerezni egyéni ízlésünk szerint.
  7. Sertésszűz készítése:
  8. A húst átmossuk és ujjnyi vastagságú szeleteket vágunk belőle. Sózzuk, borsozzuk.
  9. Közepesen meleg serpenyőben, kevés vaj és olaj keverékén, kb. 10 perc alatt átsütjük.
  10. Diós burgonya készítése:
  11. A krumplikat sós vízben puhárra főzzük, majd összetörjük.
  12. Hozzákeverjük a diót és a tojást. Sózzuk-borsozzuk.
  13. Annyi lisztet keverünk hozzá, amennyit felvesz. Ez függ attól, milyen vizes volt a krumplink. Enyhén ragacsos, de formálható masszára kell törekednünk.
  14. Lepényeket formálunk belőlük és forró olajban kisütjük.
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 29020
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 30.

Ajánló

A hagymalekvár egy nagyobb adag, amit hűtőben tudunk tárolni egy következő fogáshoz. Kacsához, marhához kíváló kellék lehet:).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gondolkodásom egyik eredménye.

Hozzászólások (1)

Atynaa

Hello, a burgonya lepenykeket vajon lehet sutoben is sutni?

Hozzávalók

A hagymalekvárhoz

A húshoz

A diós burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek