r
Nosalty Logó

Sertéskocsonya - ahogy M.Gabi készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabó
Sertéskocsonya - ahogy M.Gabi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 507 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6086 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 148 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    439 micro
  • β-karotin
    1058 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 507 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    594.3 g

Zsír

  • Összesen
    352.4 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    2944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16847.5 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    677 mg
  • Kálcium
    1154 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    635 mg
  • Foszfor
    6026 mg
  • Nátrium
    8256 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2489.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1880 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    585 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    133 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    2574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    603 micro
  • α-karotin
    5266 micro
  • β-karotin
    12701 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    1658 micro
Összesen 6086 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt, körmöt feltesszük nagy lángon főni annyi vízbe, hogy bőven ellepje, egy megfelelő nagyságú fazékba. Amikor felforr, leszedjük a habot a tetejéről (ha ezt elmulasztjuk, zavaros lesz a kocsonyánk).
  2. Habozás után takaréklángon bő 1 órát főzzük. Ezután hozzzátesszük a többi hozzávalót: húst, hagymát, sárgarépát, 1 fej fokhagymát, borsot, babérlevelet, ételízesítőt, sót (a tojást kivéve, mert az a díszítéshez kell majd). Takaréklángon kb még 4-5 órát főzzük (míg a csülök leválik a csontról). Ha megfőtt, tálba rakjuk a húsokat kicsit hűlni.
  3. Leszedjük a zsírt a kocsonya tetejéről.
  4. A főtt sárgarépát és a főtt tojást karikára vágjuk egy tányérra. A húsokat kicsontozva mélytányérokba szétosztjuk.(Nekem 13-14 normál mélytányérnyi jön ki ebből a mennyiségből.)
  5. Egy fej fokhagymát apróra vágunk, és ezt is elosztjuk a tányérokon. Minden tányér kap 1-2 karika sárgarépát, és 1-2 karika főtt tojást is. Felöntjük a lével. (Én egy merőkanálnyit teszek minden tányérba, mert így nem lötyög ki, míg kihordjuk a helyére a kamrába :) )
  6. A polcon aztán tetszőleges mennyiségű levet teszünk még a tányérokba.
  7. 24 óra elteltével fogyasztható:)
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 31222
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 01.

Ajánló

Ha nyáron főzzük, fele adagot készítve hűtőben tárolhatjuk. Ha valaki nem bízik a receptben zselatinnal keményíthet, bár én sosem használom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A családomban hagyomány Újévre kocsonyát főzni. Lehet azért, mert karácsony előtt szoktunk disznót vágni? :) Szóval a családi hagyományt követve minden évben főzök kocsonyát, de eddig nem aratott sosem nagy sikert:( Az idén egy kolléganőm kocsonyát hozott a munkahelyre ebédre (nála láttam a sárgarépa- tojás díszítést). Miután a körmöt és a csülköt a család nem igen szereti (de kell, hogy a kocsonya megdermedjen), így az idén karácsonykor a díszítés mellett 1 kg combot is főztem a kocsonyámba. A látvány - mint a képen látható- magáért beszél :) az íze??? karácsonykor főztem, szilveszterre új adagot rendelt a család :) Csak annyit mondok, ki kell így is próbálni:)  

Hozzászólások

Mini

Mi még savanyú uborka szeletet is teszünk bele.

Mini

Még egy tipp, hogy ne legyen zavaros a kocsonya. Az els? felforrt levet leöntjük és lemossuk a húsokat. A húslevesnél is ezt tesszük, így szép tiszta, átlátszó lesz.

Törölt felhasználó

Azt nem szabad. Akkor hiába az egész, mert a lével a zselatint is kiöntöd. Csak lehabozni kell.

Gabó

Ha van itthon uborka én is szoktam tenni:) Egyébként nem öntöm le az els? vizet nem mosom le a húst még is ilyen szép tiszta:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek