Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertés karaj hamis hentes módra

Sertés karaj hamis hentes módra
Sertés karaj hamis hentes módra
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti Hentes karajt akartam, aztán főzés közben ez lett belőle...
Figyeljünk a szósz sűrűségére. Igény esetén mindig pótoljuk az elpárolgó vizet!
Jó étvágyat!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyapürével, hagymás tört burgonyával a legfinomabb szerintem. 
Egy száraz fehérbort ajánlok mellé, például: Simon Chardonnay.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az enyhén kiklopfolt szeleteket sózzuk, borsozzuk, enyhén szórjuk meg liszttel, egy órát lehetőleg pihentessük.
  2. Az apró kockára vágott szalonnán pirítsuk le az apróra vágott vöröshagymát. 
  3. Süssük meg a húsok mindkét oldalát. Vastagságuktól függően oldalanként 3-5 perc elegendő. Legyen egy kis színe a szeleteknek.
  4. Ha a fentiekkel megvagyunk, tegyük félre a szalonnás, hagymás húsokat, és szórjunk kevés lisztet a serpenyőbe. Szükség esetén pótoljuk előbb az olaj mennyiségét. 
  5. Ha a liszt világos barnára pirult, húzzuk fel vízzel. Gyakorlatilag egy világos rántást készítettünk így. Figyeljünk arra, hogy a szósz ne legyen túl sűrű, mert a párolás folyamán még sűrűsödni fog.
  6. Tegyük a szószba a csíkokra vágott sonkát és csemegeuborkát, pár percig pároljuk. 
  7. Tegyük az elősütött húsokat a raguba, ízesítsük sóval, borssal, kevés mustárral, 1-2 cl citromlével, csipet cukorral, kevés pirospaprikával.
  8. Pároljuk addig, amíg a húsok megpuhulnak.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 734
elküldve: 4
receptkönyvben: 253
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Keca

Mióta szakács: 2009.10.11.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalonnás-hagymás karajszeletek sonkás, csemegeuborkás szósszal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

salome72
salome72 Mon, 2013-10-21 12:56

szia!köszi a receptet.ma ebédre ezt csináltam,és mindenkinek izlett.:)szeretek új recepteket kipróbálni...és ezt el is mentettem,máskor is elkészitem.:))

lettus19
lettus19 Tue, 2010-03-30 18:07

egyszerűbb változatta a rendes s.karaj hentes módnak (: mindenkép ki fogom probálni (: köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-03-30 19:34

Nagyon jo etvagyat, es egy uveg kivalo magyar bort kivanok hozza!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-02-06 18:22

Ez nagyon finom lehet, jövőhéten kifogom próbálni.Köszi az ötletet.

Hallenback
Keca / Hallenback Sat, 2010-02-06 19:15

Nekem jól sikerült, remélem Neked is elnyeri a tetszést és ízleni fog! Jü étvágyat hozzá!

ui.: ha teheted, egy üveg finom, magyar bort fogyassz hozzá! :-)

681
sertés rövidkaraj 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 csapott ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
füstölt szalonna 10 dkg
napraforgó olaj 4 ek
sonka 20 dkg
csemegeuborka 10 db
mustár 1 teáskanál
citromlé 20 ml
cukor 1 csipet
fűszerpaprika 0 ízlés szerint