r
Nosalty Logó

Klasszikus angol toad in the hole

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Klasszikus angol toad in the hole
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Toad in the hole

Összesen 780 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Toad in the hole

Összesen 3126 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Toad in the hole

Összesen 237 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1923.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 780 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    200.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1025 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7695.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1431 mg
  • Nátrium
    5318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    374 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 3126 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 237 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Toad in the hole

Elkészítés

Toad in the hole

  1. Első lépésként melegítsük elő a sütőt 200-220 fokra.
  2. Öntsük a tejet egy mérőkancsóba, adjuk hozzá a tojásokat, a sót és a lisztet. Habverővel keverjük csomómentesre és simára. Egy nem túl sűrű palacsintatésztát kell kapnunk, amit tegyünk félre felhasználásig.
  3. Fogjunk egy sütőbe is betehető serpenyőt vagy egy öntöttvas edényt. Hevítsünk fel benne 2-3 evőkanál olajat, és pirítsuk benne a kolbászok mindkét oldalát pár percig. Tépkedjünk rá friss rozmaringot és kakukkfüvet, szórjuk meg friss borssal, locsoljuk meg még egy kis olajjal, majd toljuk a sütőbe 10-15 percre, hogy az edény átforrósodjon.
  4. Vegyük ki a kolbászos serpenyőt a sütőből, és a tésztát óvatosan öntsük a kolbászok köré. Ezután tegyük vissza az egészet a sütőbe, és süssük 35-40 percig. Miközben sül, ne nyitogassuk az ajtót, mert különben összeesik a Yorkshire pudding.
  5. Forrón tálaljuk barnamártással, hagymalekvárral vagy csípős mustárral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 2198
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 31.

Receptkategóriák

Klasszikus angol toad in the hole
Gerzsenyi Flóra 378 recept

A toad in the hole (magyarra fordítva "varangy a lyukban") nevű étel egy viszonylag gyors, egyszerű és abszolút hagyományos brit fogás. Lényegében Yorkshire pudding- szerű tésztában megsütött fűszeres kolbászokról van szó, általában sült zöldségekkel, gravy-vel, hagymás mártással és/vagy mustárral tálalva. Amellett, hogy laktató, nagyon ízletes, és sokoldalúan variálható is. A 18. század óta készítik, és miközben folyamatos vita folyik nevének eredetéről, az széles körben elfogadott tény, hogy ezt az ételt az alacsonyabb jövedelmű családok fejlesztették ki, hogy a legtöbbet hozzák ki a kevéske húsból, ami akkoriban igen drága volt. Ezért is javasolták hozzá mindig is az olcsóbb húsféléket, mint például a bárányvese vagy a galambhús.

Hozzávalók

Toad in the hole

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek