r
Nosalty Logó

Klasszikus angol toad in the hole

Gerzsenyi Flóra
Klasszikus angol toad in the hole
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Toad in the hole

780
Kalória
29.1g
Fehérje
49.4g
Szénhidrát
50g
Zsír
117g
Víz
256.3g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Toad in the hole

Összesen 780 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Toad in the hole

Összesen 3126 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Toad in the hole

Összesen 237 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1923.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    117 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 780 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    200.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1025 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7695.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1431 mg
  • Nátrium
    5318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    197.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    467.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    374 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 3126 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

Toad in the hole

  1. Első lépésként melegítsük elő a sütőt 200-220 fokra.
  2. Öntsük a tejet egy mérőkancsóba, adjuk hozzá a tojásokat, a sót és a lisztet. Habverővel keverjük csomómentesre és simára. Egy nem túl sűrű palacsintatésztát kell kapnunk, amit tegyünk félre felhasználásig.
  3. Fogjunk egy sütőbe is betehető serpenyőt vagy egy öntöttvas edényt. Hevítsünk fel benne 2-3 evőkanál olajat, és pirítsuk benne a kolbászok mindkét oldalát pár percig. Tépkedjünk rá friss rozmaringot és kakukkfüvet, szórjuk meg friss borssal, locsoljuk meg még egy kis olajjal, majd toljuk a sütőbe 10-15 percre, hogy az edény átforrósodjon.
  4. Vegyük ki a kolbászos serpenyőt a sütőből, és a tésztát óvatosan öntsük a kolbászok köré. Ezután tegyük vissza az egészet a sütőbe, és süssük 35-40 percig. Miközben sül, ne nyitogassuk az ajtót, mert különben összeesik a Yorkshire pudding.
  5. Forrón tálaljuk barnamártással, hagymalekvárral vagy csípős mustárral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A toad in the hole (magyarra fordítva "varangy a lyukban") nevű étel egy viszonylag gyors, egyszerű és abszolút hagyományos brit fogás. Lényegében Yorkshire pudding- szerű tésztában megsütött fűszeres kolbászokról van szó, általában sült zöldségekkel, gravy-vel, hagymás mártással és/vagy mustárral tálalva. Amellett, hogy laktató, nagyon ízletes, és sokoldalúan variálható is. A 18. század óta készítik, és miközben folyamatos vita folyik nevének eredetéről, az széles körben elfogadott tény, hogy ezt az ételt az alacsonyabb jövedelmű családok fejlesztették ki, hogy a legtöbbet hozzák ki a kevéske húsból, ami akkoriban igen drága volt. Ezért is javasolták hozzá mindig is az olcsóbb húsféléket, mint például a bárányvese vagy a galambhús.

További receptek

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek