Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Selymes currys csirke

Selymes currys csirke
Selymes currys csirke
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt kint egy Indigo nevű gyorsétterem készíti, elég drága, és pont a jó dolgokból spórolnak, így hát gondoltam, elkészítem magam. Semmivel nem másabb az íze.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ezt az ételt nem csupán hússal készíthetjük, helyettesíthetjük zöldségekkel is vagy akár a tenger gyümölcseivel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felcsíkozzuk, és az olajban megpirítjuk egy kicsit. Hozzáadjuk az apróra szeletelt fokhagymát, gyömbért és tovább pirítjuk. Megszórjuk a curryvel, majd hozzáadjuk a zöldséglevest.
  2. Ezután jöhet bele a kókusztej és a víz, ekkor sózzuk, és egy kis chilit (attól függően, hogy ki mennyire szereti csípősen) rakunk hozzá. Megvárjuk, míg kicsit besűrűsödik. A cukorborsót kicsit megpároljuk, nem kell teljesen puhára, az a lényeg, hogy még kicsit ropogós maradjon.
  3. Kifőzünk személyenként egy adag rizst. Tányérba rakjuk, rá a currys csirkét, majd szójacsírát, zöldborsót és a felszelt paradicsomot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 352
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

curry chicken, kókusztejes csirkecurry

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

442
csirkemell filé 500 g
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 30 g
curry por 2 ek
kókusztej 400 ml
zöldség alaplé 10 ml
víz 350 ml
csírák 10 dkg
koktélparadicsom 20 dkg
cukorborsó 50 dkg
chili 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint