r
Nosalty Logó

Savanyú krumplileves baconnel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Savanyú krumplileves baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1072 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1421.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 537 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2843 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    2093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    985.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 1072 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd beáztatjuk. Közben a hagymát felaprítjuk, és egy kanál kókuszzsírban dinszteljük. Ráborítjuk a krumplit, és felöntjük vízzel, hogy ellepje. Hozzáadunk még egy húsleveskockát, megsózzuk, borsozzuk, beledobunk egy füstölthús-kockát, majd hagyjuk főni közepes lángon.
  2. Amikor a krumpli már megpuhult, hozzáadunk fél teáskanál pirospaprikát. Amíg a krumpli fő, addig egy bögrében elkészíthetjük a "habarást". 4-5 evőkanál lisztet kanalazunk, és felöntjük a főtt lével, majd addig kavargatjuk, amíg viszonylag homogén dolgot kapunk. (Nekem van, hogy darabos marad, de nem szokott zavarni, a krumplilevesben pont nem tűnik fel.) Amikor ezzel megvagyunk, folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a levesbe, rádobunk 2 babérlevelet, ecetet, kicsit rárottyantunk, és kis lángon főzzük még pár percig.
  3. Közben előszedünk egy serpenyőt, beleteszünk 4 szelet bacont, amit előtte felkockáztunk (vagy már eleve kockára vágottat veszünk), és kicsit megpirítjuk. Ha ez megvan, kiszedjük tányérba a levest, és ráborítjuk a bacont - ha egy kis zsír is megy vele, az csak dob a leves ízén.
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1862
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A napokban megkívántam a savanyú krumplilevest, de valamit újítani is szerettem volna rajta, így baconnel és díszítésnek kis szárított metélőhagymával bolondítottam. Mivel a tejfölt nem szeretem, ezért a leveshez tartozó habarást a saját levével készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek