Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejes krumplileves kolbásszal

Tejes krumplileves kolbásszal
Tejes krumplileves kolbásszal
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom anyukájától tanultam ezt a receptet. Szerintem ez a legfinomabb krumplileves a világon. :) Nagyon szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármikor, ha egy finom levesre vágyunk. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk a krumplikat, és kisebb kockákra vágjuk.
  2. Sós, babérleveles vízben feltesszük főzni. Mikor már forr a víz, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt.
  3. Közben egy másik edényben üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a lisztet, és rántást csinálunk belőle.
  4. Ha a rántás kész, kevergetve, apránként, hogy ne csomósodjon össze, felöntjük a tejjel.
  5. Ha már majdnem megfőtt a krumpli, hozzáadjuk a tejes rántást, és forrástól számítva kb. 10 perc alatt készre főzzük. Ha szükségét érezzük, tehetünk még hozzá tejet.
  6. Elzárjuk alatta a lángot, és ecettel ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 507
elküldve: 6
receptkönyvben: 93
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Somogyi Gabriella

Mióta szakács: 2011.07.28.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejes krumplileves, kolbászos krumplileves, krumplileves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

knekató
knekató Fri, 2012-12-28 19:12

Látom, még senki nem szólt hozzá. Ma én megfőztem. Annyit változtattam rajta, hogy a tejes rántásba belemertem pár merőkanál levest, krumplival, és botmixerrel pépesítettem, ezután öntöttem a többi leveshez. Egy nagyon kellemes, krémes krumplileves lett belőle, íze a tejfölös krumplileveshez hasonló. Finom és egyszerű.

340
burgonya 7 db
vöröshagyma 1 kis fej
kolbász 15 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
napraforgó olaj 1 ek
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
ecet 1 teáskanál
tej 2 dl